Preteklih 24 ur

Pomurski policisti so v preteklih 24 urah obravnavali 9 primerov kaznivih dejanj, nesrečo pri delu in 13 ilegalnih prebežnikov. Obravnavali so še 7 prometnih nesreč, štiri primere kršitev javnega reda in miru, dva primera poškodbe vozila s strani divjadi ter iskali dve pogrešani osebi.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali primer tatvine kolesa, tatvino mobilnega telefona, dva primera tatvin iz poslovnih prostorov, poškodovanja tuje stvari, vlom v hišo, požar na kmetijskem stroju, nesrečo pri delu in mejni spor. Obravnavali so še primer nedovoljenega sprovajanja čez državno mejo in 13 ilegalnih prebežnikov, ki so nezakonito vstopili v R. Slovenijo.

Na področju prometne varnosti so obravnavali sedem primerov prometnih nesreč v katerih je nastala le materialna škoda in dva primera povoženja divjadi.

Javni red in mir je bil kršen v štirih primerih in sicer dva primera kršitve na javnem kraju in dva primera kršitve v zasebnem prostoru. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali. Iskali pa so tudi dve pogrešani osebi, ki so ju našli ter predali svojcem.

Še vedno poteka prometna akcija »Osredotoči se na cesto«, v okviru katere vršijo poostren nadzor nad uporabo naprav ali opreme med vožnjo in ostalih aktivnosti voznikov, ki zmanjšujejo slušno ali vidno zaznavanje v cestnem prometu oziroma zmanjšujejo zmožnost obvladovanja vozila.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes policisti opravljali na območju celotne policijske uprave Murska Sobota.

M.Z.