Včeraj je bil naporen dan za prometne policiste

Malo pred 8. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči med dvema voznicama, ki se je zgodila izven naselja Noršinci iz smeri Murske Sobote. Voznica osebnega avtomobila je zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu trčila v vozilo voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Povzročiteljica prometne nesreče je bila huje, dve potnici v vozilu pa lažje telesno poškodovani. Izdan ji bo plačilni nalog.

Včeraj, malo po 15. uri je v Radencih voznik osebnega vozila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred njim ustavljajoč osebni avtomobil voznice, ki je po nesreči sama poiskala zdravniško pomoč.

Malo po 15.30 uri je v Gomilici voznica osebnega avtomobila odvzela prednost kolesarju, ki je bil v prometni nesreči lažje telesno poškodovan.

Policisti pozivajo vse udeležence v cestnem prometu, da vozijo previdno ter zbrano, hitrost vožnje pa prilagodijo razmeram na cesti. Obvezna je uporaba varnostnih pasov, med vožnjo je prepovedano telefoniranj, prav tako je prepovedana vožnja pod vplivom alkohola ali drugih substanc.

Posebna pozornost naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil. Le na tak način bo vsak dal svoj prispevek k večji varnosti na pomurskih cestah.

M.Z.