Včerajšnja prva adventna nedelja nas duhovno pripravlja na božič!

Vir:Pixabay

Včerajšnja nedelja je kristjane ponovno usmerila v novo cerkveno leto, s tem pa v priprave na prihajajoči božič. Prižgale so se prve adventne svečke in družine se že pripravljajo na Gospodovo rojstvo, kateremu sledijo še veliki prazniki sveti trije kralji, obisk treh modrih , Jezusov krst ter svečnica (Gospodovo darovanje v templju).

Adventni čas kot praznovanje Gospodovega rojstva in rast dobrega v življenju!

Adventni venec, na katerem bomo vsako nedeljo prižgali eno izmed štirih adventnih svečk (od najmanjše do največje), nosi pomen naraščanja dobrega v življenju. V decemberskem času, ko so dnevi kratki, hladni, megleni…razpoloženje pa pogosto turobno, prinaša luč v domovih upanje po umirjanju in priložnosti po duhovni rasti celotne družine. Je čas za poslušanje en drugega, čas za skupne igre ter čas za počitke in nabiranje novih energij.

Adventni čas nam ponuja priložnost, da se v življenju ustavimo, da razmislimo o svojem duhovnem življenju in o svojem odnosu do Boga in bližnjega. Je čas, ki ga lahko napolnimo z upanjem in kesanjem in se resnično pripravimo na Gospodov prihod.

Uredništvo