Večinski lastnik Pomurskih mlekarn, podjetje RRC v rokah Antonyja Tomažina, v namero o odkupu preostali delnic!

Vir :www.pomurske-mlekarne.si

Družba RRC računalniške storitve (ta je v rokah podjetnika iz Avstralije s slovenskimi koreninami Antonyja Tomažina), ki je z mesecem julijem postala večinski lastnik Pomurskih mlekarn, se podaja v odkup preostalih delnic podjetja. To je razvidno iz prevzemne ponudbe, ki je bila objavljena v včerajšnjem časopisu Delo. Tomažin tako poskuša prevzeti preostalo močno tretjino podjetja, ki je v rokah zadruge Ptuj in dveh madžarskih podjetij.

Najpozneje v 30 dneh in ne prej kot v 10 dneh do odkupa delnic!

Spomnimo, da je Delavska hranilnica, oziroma njena odvisna družba DH-Storitve meseca julija prodala 60,62-odstotni delež v Pomurskih mlekarnah. Na njeno ponudbo (ta je namero prodaje deleža sprožila že v začetku leta 2018), se je odzvala družba RRC Računalniške storitve Antonyja Tomažina, avstralskega poslovneža slovenskih korenin. Ta v Sloveniji že posluje in sicer je lastnik Žičnic Vogel (postopoma odkupoval deleže do 100%) v središču Ljubljane pa lastnik dveh lokalov.

Ob prevzemu se je novi večinski lastnik zavezal k razvoju mlekarn in zagotavljanju nadaljnje rasti ter finančne stabilnosti podjetja. Načrtuje dodatna vlaganja v posodobitev proizvodnje, obdržanje števila zaposlenih, posodobitev in osvežitev palete izdelkov za slovenske potrošnike ter krepitev ugleda blagovne znamke. Ena izmed “akcij” lastnika se je že zgodila in sicer s pre vzemom direktorskega stolčka. Tega je zasedel sam Tomažič!

Uredništvo