Vedno bolj postaja očitno zavedanje, da je NPU politična tvorba, specializirana za preganjanje političnih nasprotnikov levice!

Zametki NPU

Med ljudmi, tudi na račun nedavnega obračuna z Zdravkom Počivalškom, vedno bolj postaja očitno zavedanje, da je NPU politična tvorba, specializirana za preganjanje političnih nasprotnikov levice

Zavedajoč se tega z vso spoštljivostjo in odgovornostjo še pred dnevi Twittne minister v odstopu Aleš Hojs!

je v današnjem razgovoru z Antonom Zakrajškom zanimalo,zakaj sva se srečala 26.februarja/daleč pred mandatom vlade!!/na kavi v bifeju Jurman. To da sva se dobila tam so ugotovili iz poslanih sms sporočil! Sledenje virusu bo težava, udbovski nadzor ne!

Spomnimo, NPU si je z zakonom “podjarmila” takratna ministrica (LPP) Kresalova, mimo šefa kriminalistične policije in mimo šefa slovenske policije. Takrat nobeden od njiju ni protestiral, ne šef kriminalistov Aleksander Jevšek (danes murskosoboški župan), ne takratni šef policije Jani Goršek (tudi nekdanji svetovalec generalne direktorice policije Tatjane Bobnar).

@HHomsak
Ne prioriteta, problem je selektivno preganjanje drugorazrednih. UDBA je velik problem.

 

Končno, po “ministrovanju” Vinka Gorenaka, se je organizacijski absurd podrejenosti NPU ministrici oz. ministru spremenil in NPU podredil šefu kriminalistične policije. Znotraj policije, sploh pa kriminalistične policije, pa žal NPU danes velja za eno najbolj spornih organizacijskih potez. Zakaj? Po besedah Vinka Gorenaka, kriminalist NPU na letni ravni obravnava eno samo kaznivo dejanje, kriminalisti v Ljubljani pa po več sto kaznivih dejanj na enega kriminalista. In še! Slovenija je močan, udaren in kadrovsko sposoben NPU (po vzoru FBI) potrebovala za hitro in učinkovito preiskovanje najhujših kaznivih dejanj, zlasti s področja gospodarskega kriminala. Takšnega še vedno potrebuje. Ga imamo? 

S to obrazložitvijo je popolnoma jasno, zakaj sta odstopila minister Hojs in generalni direktor policije Anton Travner.

Uredništvo