Prijeten izletniški kraj, kjer se povezujeta tradicija in napredne tehnologije

Velika Polana sodi med manjše občine v Sloveniji. Letos so na evropski ravni prejeli zlato plaketo za urejenost kraja, uvrstili pa so se v finale svetovnega tekmovanja urejenih krajev. Strokovna komisija si je Veliko Polano že ogledala, razglasitev rezultatov pa bo jeseni v Vancouvru v Kanadi.

Prijeten sprehod po urejenem središču kraja (foto: M.Z.)

 

Občina urejenost kraja gradi na na trajnih nasadih, kar je opazila tudi komisija. Za razliko od nekaterih sodelujočih, ki kraj pripravijo le na ocenjevanje, je urejenost kraja v Veliki Polani trajnostnega značaja. Po besedah župana Damijana Jaklina je nemška televizija ZDF objavila reportažo o urejenosti Velike Polane.

Damijan Jaklin in Anže Logar (foto: M.Z.)

Kraj si je v četrtek ogledal tudi kandidat za predsednika Republike Slovenije Anže Logar. Srečal se je z županom Damijanom Jaklinom in naključnimi mimoidočimi ter podporniki in simpatizerji.

“Občina se lepo razvija, kultura bivanja je razvidna že na prvi pogled. Tam stoji rojstna hiša Miška Krajnc, šli smo skozi njegovo življenje, nato nas je župan ‘peljal’ še skozi bero vinske kleti Velike Polane,” je Logar zapisal na socialnem omrežju.

Anže Logar si je z zanimanjem ogledal notranjost Kranjčeve domačije (foto: M.Z.)

V Veliki Polani so se ob izgradnji kanalizacijskega sistema zaradi zelo nizke lege in posledično visoke podtalnice (cca 1,5 m) odločili za napreden sistem kanalizacije, ki je obenem tudi ekonomičen. So edina občina v Sloveniji, ki ima za celotno občino zgrajen tovrstni sistem kanalizacije.

M.Z.