Velikan slovenske košarke Marko Milić pod “brajdami” v Kupšincih!

Vir:M.K

Marko Milić, velikan slovenske košarke in prvi slovenski košarkar, ki je zaigral v ligi NBA, se je v minulem “vikendu” mudil v Murski Soboti. Bil je eden izmed desetih predavateljev za trenerje, ki vzgajajo mlade košarkarje U-13 in U-15, dvodnevni dogodek pa se je odvijal na OŠ-1, OŠ-2 in OŠ-3.

Marko Milić predaval na temo: Kako privabiti čim več otrok v košarko!

Milić je bil eden izmed desetih predavateljev za kar cca. 200 slušateljev trenerskega kadra U-13 in U-15 iz Slovenije, nekaj trenerskega kadra pa je bilo tudi iz Hrvaške in Italije. Slušatelji so poleg Milićeve teme: “Kako privabiti čim več kadra v košarko!” spoznavali še razne taktike obrambe, napada, psihologije otrok…Udeležba na predavanjih jim je namreč pogoj za podaljšanje trenerske licence.

Na poti domov na teraso k “Valiki” v Veščico, nato Kovačičevim v Kupšince!

Miliću je na poti domov “padla v oči” terasa pri “Valiki” v Veščici, kot jo imenujejo domačini (Okrepčevalnica Dani Valerija Dani s.p.). Tam ga je prepoznal Ludvik Časar iz Kupšincev (“Lukec”) in beseda je stekla v obujanje spominov. Seveda je “zgodovinsko” pokramljati in posedeti z Milićem, zato je jesno, da je “Lukec” svoje veselje zelo hitro prenesel med prijatelje in Marko Milić je kmalu “pristal” v prijetni družbi pri Kovačičevih v Kupšincih.

Vir:MitjaK.

Sicer pa je Marko Milić trenutno zaposlen kot tehnični direktor mladih reprezentantov U-16 (kadeti) in U-18 (mladinci) na KZS (Košarkarska zveza Slovenije).

Uredništvo