Virus Covid-19 tudi v Domu za starejše Rakičan, enoti Center za starejše Murska Sobota

Stanovalka, ki je bila pripeljana v Splošno bolnišnico Murska Sobota (po poročanju iz Doma starejših Rakičan zaradi drugih zdravstvenih težav) je pozitivna na virus Covid-19. Prihaja iz enote Center za starejše Murska Sobota, je pa to prvi primer okužbe vseh enot, ki spadajo pod Dom starejših Rakičan, ki mu direktoruje Zoran Hoblaj.

Včeraj so testiranje že izvedli pri vseh zaposlenih in stanovalcev 3. nadstropja enote Centra za starejše Murska Sobota ter tistih zaposlenih, ki so po službeni dolžnosti občasno bili v stiku z zaposlenimi v enoti

Kot je za spletni portal sobotainfo.com povedal Zoran Hoblaj, direktor Doma za starejših Rakičan in podžupan Občine Murska Sobota, so v testiranje včeraj že vključili vse zaposlene iz tretjega nadstropja, kjer je stanovalka bivala. Med drugim so testirali tudi tiste, ki so potencialno občasno prihajali v stik s stanovalko.

“Danes smo prejeli rezultate testiranja, vsi rezultati zaposlenih in stanovalcev 3. nadstropja enote so negativni,” tako za portal sobotainfo.com Zoran Hoblaj.

Hoblaj je med drugim povedal, da bodo testiranja opravili tudi za vse ostale stanovalce. Kaj bodo prinesli naslednji dnevi, je za dom izredno pomembno, upajmo le, da mir in zdravje tako stanovalcev, kot tudi zaposlenih.

Uredništvo