Vlada bo za nesposobno vodenje bolnišnic dala 136 MIO EUR davkoplačevalskega denarja!

Vse obljube ministrice za zdravje so izzvenele, njena nesposobnost pa je spet prišla na dan. Če je enkrat že preživela interpelacijo, tudi zaradi podpore samega predsednika vlade Mira Cerarja, bi sedaj, ko tudi po “finančni injekciji” za nagrajevanje tistih zdravnikov, ki bi naj skrajševali čakalne vrste, direktorji pa poskrbeli za učinkovito vodenje in finančno stabilnost, najmnaj pričakovali njen odstop. Namesto, da bi udarila po mizi, naštela ukrepe, ki jih je aktivirala, pokazala s prstom na tiste, ki sejejo smrt v bolnišnicah, odpoklicala tiste, ki s svojo nesposobno ekipo pomagajo “mrežam”, da se s previsokimi maržami bogatijo in povzročajo visoke izgube, predlaga 136 MIO EUR davkoplačevalskega denarja za “nagrade” nesposobnežem. Ministrica, sramota!

Dolg bolnišnic že cca. 160 MIO EUR, ministrica bi “podarila” za sanacijo kar 136 MIO EUR!

Če smo v enem izmed člankov že pisali o finančnem kolapsu v slovenskih bolnišnicah (preberi na http://pomurske-novice.si/kmalu-kolaps-zaradi-dolgov-v-slovenskih-bolnisnicah/ ) in takrat od ministrice poslušali, da bo “stvari” uredila in, da jim je kos, pa nas je tokrat popolnoma presenetila. V negativnem smislu. Če je pred parlamentarnimi počitnicami govorila o finančni injekciji 60 MIO EUR in sprejem nujnih interventnih odločitev (preko interventnega zakona), tokrat za sanacijo “finančne luknje” predlaga kar 136 MIO EUR davkoplačevalskega denarja in vzpostavitev sanacijskih uprav in odborov, ki bodo bdele nad delovanjem bolnišnic (direktorjev). Toda ministrica, bolnišnice imajo svoje direktorje in strokovne direktorje, ekipo finančnikov, nadzornike, ki jih kar nekaj, s pomočjo vlade pa jih nekaj imenujete tudi vi!

Vse jasno, ministrica se je izgubila, nalogi, ki ji je bila zaupana ni kos!

Da ministrica (in vlada) ne vidi druge rešitve, je že skoraj jasno. Poslušali bomo spet, kako so se izgube nakopičile v preteklosti in, da druge rešitve praktično ni. Če je še pred nedavnim ministrica govorila o “mrežah” in lobijih, pa se sedaj o tem več ne govori. Seveda, volitve se bližajo, za vsak volilni glas in ponovno lenobno in nesposobno vladanje pa je potrebno “priti” z denarjem in preko “pajdašijskih medijev” oprati možgane volivcem. Ta, davkoplačevalski denar pa se deli tudi od nesramno visokih cen za dobavo materiala v bolnišnice. Rebalans proračuna je torej že “na vidiku”, to je potrdila že ministrica za finance Vraničarjeva. In, namesto, da bi Cerar Kolarjevo razrešil, pušča, da ta s svojo nesposobnostjo še naprej tava v temi!

Uredništvo