Vlada razmišlja o dvigu DDV, da bi ustregla vsem zahtevam javnih uslužbencev!

Vir: www.facebook.com

Vlada Mira Cerarja bi vse večje pritiske sindikatov javnih uslužbencev (na mnoge je že popustila) po dvigu plač reševala z dvigom DDV z 22 na 24%, piše vir spletnega portala Finance.si. Če nas je v lanskem letu prričakal hladen tuš s strani Vlade s sporočilom, da ne misli znižati DDV na predkrizno raven 20%, nas kmalu lahko doleti pravi “ledenik”. Vlada očitno želi dokončno zavreti napredek RS, popustiti vsem pristiskom sindikatov in spet na cedilu pustiti davkoplačevalce in gospodarstvo. Očiitno ji ni mar za dolgoročni razvoj in blaginjo države in išče le potrebno všečnost pri številčnem volilnem telesu (cca. 165.500).

Dvig DDV v mandatu Bratuškove le kot začasen ukrep za reševanje blagajne RS!

Spomnimo, da je takratna premierka Alenka Bratušek sredi leta 2013 zvišala stopnjo DDV zaradi alarmantnega stanja državnih financ kot posledice vsesplošne svetovne krize, ki je še posebej “udarila” našo državo. Ukrep, takrat kot začasen, je bil smiseln in sprejemljiv za vse, v državno blagajno pa je kapnil več kot 250 MIO EUR. Toda, vstrajanje vlade, da nadaljuje z enako stopnjo DDV tudi po tem, ko se v blagajno vse od leta 2016 steka več kot 300 MIO EUR ni pohvale vredno. Končno bi moral nastopiti čas za “boljše čase” davkoplačevalcev, ki pa jih očitno pod vlado Mira Cerarja ne bomo doživeli.

Kljub temu prihaja čas, ko bodo volivci odločali. O čem? O svoji prihodnosti za kvalitetnejše življenje. Kdaj? Na bližajočih se volitvah. Sleherni glas šteje, zato ni dobro razmišljanje, da posameznik ne more spremeniti ničesar!

Uredništvo