Vlada v odstopu krivična do delavcev migrantov, SDS jim bo “dvojno obdavčitev” ukinila!

Vir:Pixabay

Nova vlada pod vodstvom SDS bo problematiko obdavčitve dohodkov delavcev migrantov rešila s sporazumom o izogibanju dvojne obdavčite. Za delavce migrante to pomeni, da nepravične obdavčitve več ne bodo plačevali. Nepravično “davčenje” v Sloveniji se vleče že vse od sestave Pahorjeve vlade.

Kot je znano, delavcem migrantom avstrijski davčni organ obračuna akontacijo davka, potem se pa davčnemu zavezancu v Sloveniji avstrijski davek odšteje. Razlika je tisto, kar ostane po slovenski davčni lestvici in zaradi tega prihaja do velikih doplačil. Zadeva se rešuje že (pre)dolgo časa, obstoječa vlada v odstopu pa ni prisluhnila ne Civilni iniciativi Apače, ne predstavnikom združenim v stranko RESET.

Mnogo mladih se je zaradi nepravične obdavčitve že izselilo iz Slovenije!

Neodgovorno od vlade pa predvsem je, da si niso vzeli časa in pregledali ključne težave, ki se poleg “dvojne obdavčitve” že kažejo v okolju. Od doma mnogi odhajajo v zgodnjih jutranjih urah in se pozno vračajo domov. Mnogi delajo v tovarnah, ki jih recimo astrijski državljani niti slučajno ne bi opravljali. In to za avstrijsko minimalno plačo, ki je oproščena plačila prispevkov. In ravno to v RS predstavlja težavo, ko jim FURS odmeri od 800 do cca. 1500 EUR doplačil. Mnogi se jih je iz omenjenih razlogov in predvsem zaradi nerazumevanja obstoječe vlade že izselilo iz Slovenije. V Prekmurju, še posebej na Goričkem, pa bi ta prelepi predel Slovenije bil že zdavnaj opustošen. Ker delavnih mest v RS ni, mnogim “kruh” daje ravno sosednja Avstrija kar bi vlada še posebej morala razumeti!

SDS je v mandatu 2004-2008 že dokazal, da razume težave delavcec migrantov!

Slovenska demokratska stranka je v mandatu 2004-2008 že dokazala, da razume pomen in bistvo delavcev miograntov, zato je takratna vlada pod vodstvom SDS odločila, da teh doplačil ne bo.

Tudi v sedanjem programu ob bližajočih se parlamentarnih volitvah SDS ima pripravljrno rešitev. Tako bo takoj po prevzemu vodenja vlade “dvojno obdavčitev” ukinila z mednarodnim sporazumom.

Uredništvo