Vlada z 97.000 EUR v referendumsko kampanjo “o drugem tiru”!

Vir:Pixabay

Referendum o “Drugem tiru”, kjer se bomo Slovenci odločali ali podpiramo ali zavračamo vladni “Zakon o drugem tiru” bo, kot smo že pisali 24. septembra. Na našem spletnem portalu je mnogo vsebinskih prispevkov na to temo, tokrat želimo javnost seznaniti, da bo vlada za nagovarjanje volivcev, da se ti izrečejo “ZA drugi tir” namenila kar 97.000 EUR! Naj spomnimo, da je ob prevzemu mandata ministrovanja drugemu tiru nasprotoval sam minister Gašperšič, potem pa bil “v nekaj dneh discipliniran” – in zgodil se je iz rokava potegnjen  t.i. “Zakon o drugem tiru”!

97.000 EUR namenjeno “dodatno” Uradu za vladno komuniciranje!

V proračunu za leto 2017 so stroški za komuniciranje z javnostjo tudi Urada za vladno komuniciranje že planirani. Toda, očitno se z že planiranimi sredstvi vlada ni mislila podati na negotovo pot, zato je pristopila  strateško. Najprej je kar iz proračunske rezerve “potegnila” skoraj 100.000 EUR, nato ustanovila delovno skupino za vodenje in koordinacijo komuniciranja v referendumski kampanji. Voditelj te delovne skupine bo kar državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben, usmerjal pa bo kar 9. člansko delovno skupino. In argument vlade, da je aktivirala “vse topove”:

“Vlada želi z referendumsko kampanjo aktivno vplivati na izid glasovanja na referendumu ter argumentirano nagovarjati volivce v podporo uveljavitvi zakona”

Kot je v eni izmed svojih izjav povedal gospod Peter Jančič, ta naš referendumski boj zgleda kot boj Davida z Golijatom! Verjetno je mislil na izgubljenih  cca. 4 MIO EUR, zaradi razpisa referenduma na drugi datum, kot bodo predsedniške volitve (uradni datum bo predsednik državnega zbora razpisal kmalu), ter tudi teh “(NE)POTREBNIH 97.000 EUR za aktivno vplivanje na izid glasovanja, kot je izjavila vlada. Bolje povedano, za razdvajanje volilnega telesa!

Naj spomnimo, da je zahtevo za referendum o drugem tiru “vložilo” kar 48.000 volivcev ter različnih (cca. 30) skupin podpornikov, med katerimi je treba še posebej omeniti STROKO!

Uredništvo