Vlada z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom podaljšala ukrepe še za sedem dni!

Vlada je z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki je začel veljati danes, 13. decembra 2020 podaljša veljavnost ukrepov za sedem dni.

Z namenom, da se omeji gibanje prebivalstva ter zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, je 16. novembra 2020 začel veljati  odlok, ki začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije, razen nekaterih izjem, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja. Ker se epidemiološka slika v Republiki Sloveniji ne izboljšuje, je vlada izdala  nov odlok, ki je vsebinsko enak obstoječemu.

Vlada v ožji sestavi razpravo glede ukrepov, povezanih z zajezitvijo epidemije covida-19, nadaljuje tudi danes, poroča vladna stran https://www.gov.si/.

Uredništvo