SDS vložila podpise za razpis referenduma o spremembah zakona o vladi, ki povečuje število ministrstev

V Slovenski demokratski stranki so danes vložili podpise za začetek postopkov za razpis zakonodajnega referenduma o spremembi Zakona o Vladi Republike Slovenije, s katerim želi vlada razširiti število ministrstev.

Poslanec mag. Branko Grims je na tiskovni konferenci dejal, da tri dodatna ministrstva ne prinašajo le zaposlitve treh ministrov, ampak gre za tri dodatne birokratske aparate, za dodatno mrežo zaposlenih, vse to pa bodo plačali davkoplačevalci.

Ključni razlog za to odločitev je nepopisna šlamastika s cenami naftnih derivatov, ki jo je povzročila vlada s predsednikom Robertom Golobom na čelu, ki je vnaprej napovedal zvišanje cen naftnih derivatov ter ukinitev dobrih ukrepov, ki jih je sprejela prejšnja vlada pod vodstvom Janeza Janše. S tem je bilo povzročeno špekulativno pomanjkanje naftnih derivatov, kar dokazuje, da je vlada popolnoma neoperativna.

“Državljani in turisti so zaman iskali gorivo, obstali so tovornjaki, ki so prevažali občutljiv tovor, vlada pa ni odreagirala,” je dejal mag. Grims.

Glede na zadnje dogajanje in neodzivnost vlade bo po besedah Grimsa najverjetneje možno izvesti več referendumov hkrati. Jeseni nas že tako čakajo najmanj dvoje volitve, predsedniške in lokalne, in ker Zakon o referendumu in o ljudski iniciativi omogoča, da se ti postopki združijo, bi lahko na ta način prihranili, kar pomeni, da ti referendumi praktično ne bi stali nič.

Na podlagi ankete agencije  Parsifal, po kateri 60 % anketirancev odločno podpira, da se prepreči povečevanje števila ministrstev, se odločitev za referendum zdi zelo smiselna.

M. Z.