Včeraj je v sejni dvorani potekala konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Lendava, na kateri so se navzoči seznanili s poročili o izidu lokalnih volitev.

Komisija za potrditev mandatov novoizvoljenim članom občinskega sveta in župana je potrdila mandate občinskim svetnikom in novemu županu Janezu Magyaru, nakar so le-ti podpisali Kodeks ravnanja izvoljenih predstavnikov na lokalni ravni.

(foto: T.G.)

Sejo je vodil najstarejši član občinskega sveta v Občini Lendava Jožef Gerenčer. Poleg njega je bilo v občinski svet izvoljenih še 17 članov.

Sejo je vodil najstarejši svetnik Jožef Gerenčer (foto: T.G.)

Slovenska demokratska stranka (SDS) je na letošnjih lokalnih volitvah dobila 5 mest v občinskem svetu in jih namenila Janezu Magyaru, Evi Šabjan, Andreju Matjašecu, Ireni Jeneš in Leonu Šajtu, Gibanje Svobodo bo prav tako zastopalo pet članov v občinskem svetu, Dejan Süč, Lidija Kreft, Sven Sarjaš, Helena Antolin Tibaut in Marko Franko, Demokratično stranko upokojencev Slovenije (DeSUS) bo zastopal Robert Berki, stranko Socialni Demokrati Alen Dominič, na Listi za razvoj in čisto okolje sta bila izvoljena Jožef Gerenčer in Patrik Kocet, Listo gasilcev za varnost občanov bo zastopal Romeo Gal in listo Pro Lendava Sašo Kranjc.

(foto: T.G.)

Predstavnika madžarske narodne skupnosti v občinskem svetu bosta Robert Požonec in Mihael Šooš, za izvolitev predstavnika romske skupnosti v občinskem svetu pa bodo 15. januarja 2023 izvedene naknadne volitve, ker za novembrske volitve ni bila vložena nobena kandidatura. Funkcija člana občinskega sveta ni združljiva s funkcijo župana, zato bo Občinska volilna komisija izvedla postopek za imenovanje nadomestnega člana občinskega sveta.

M.Z.