Na predlog predsednika stranke Gibanje Svoboda in najverjetnejšega mandatarja Roberta Goloba se združujejo Gibanje Svoboda, LMŠ in  SAB

Svet stranke LMŠ je prižgal zeleno luč predsedniku Marjanu Šarcu za podpis ustreznih dokumentov za začetek postopka pridružitve stranki Gibanje Svoboda. Postopek bo vodil nekdanji vodja poslanske skupine Brane Golubović, Šarec pa je tudi kandidat za novega ministra za obrambo v Golobovi vladi.

Sklep o pridružitvi stranki Gibanje Svoboda je sprejel tudi Svet stranke SAB, ki je Alenko Bratušek pooblastil za podpis dokumentov o združevanju. Postopek pridružitve bo vodil generalni sekretar SAB Jernej Pavlič, Bratuškova pa je v novi vladi kandidatka za ministrico za infrastrukturo.

Glede na to, da je Robert Golob je v preteklih dneh že napovedal, da v njegovem kabinetu ne bo državnih sekretarjev iz drugih strank, je združevanje z LMŠ in SAB povsem logično.

Več kot očitno je Golob prišel do spoznanja, da ga je globoka država ustoličila golega in bosega, brez kompetentne ekipe in političnih izkušenj. Javno očitanje SDS-u in NSI-ju, da ne priznavata rezultatov volitev je metanje peska v oči in obračanje pozornosti od dejstva, da je Golob “nov obraz, nova napaka” (po Karlu Erjavcu).

M. Z.