Volilna pravila ob bližajočih se lokalnih volitvah v mesecu novembru 2018!

Vir:demokracija

V skladu z zakonom o volilni kampanji objavljamo pravila spremljanja volilne kampanje za redne volitve v občinske svete in redne volitve županov. Le te je na podlagi prvega odstavka 26. člena in drugega odstavka 104. člena Zakona o lokalnih volitvah (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 45/08, 83/12 in 68/17) razpisal tedanji Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije mag. Matej Tonin in sicer 13. julija 2018. Redne volitve v občinske svete in redne volitve županov bodo v nedeljo, 18. novembra 2018.

V času volilne kampanje, ki se začne jutri, 19. oktobra 2018 in se konča 16. novembra 2018 ob polnoči (24 ur pred dnevom glasovanja), bo portal v novinarskih prispevkih spremljal pomembna dogajanja vezana na same volitve.

Uredništvo  spletnega portala Pomurske novice.si bo o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov odločalo samostojno in v skladu z uredniško politiko, zakonom in profesionalnimi standardi.

Portal se bo v skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom izogibal objavi vsebin, ki pomenijo sovražni govor in klevetanje. Portal bo plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami objavil z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste veljajo enaki pogoji  oglaševanja in sicer 50 EUR/sporočilo (število besed do 150) in 100 EUR/sporočilo (število besed nad 150 do 300).

Portal bo v skladu z uredniško politiko objavljal tudi strokovno izvedene raziskave javnega mnenja (v kolikor jih bo na uradni spletni naslov portala pridobil), pri čemer bodo navedeni izvajalec, metodologija in naročnik raziskave.

Uredništvo