Vou! Triglav je zasnežen (FOTO).

Triglav v snegu (fb)

Triglav je lahko zasnežen tudi poleti, takšen je videti danes

Danes Triglav v snegu

Čeprav je poletje in najtoplejši mesec v letu, je vrh Triglava zasnežen. Tudi jutri je za gorski svet Agencija RS za okolje napovedala spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno vreme.

Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo šibak severni veter. Temperatura na 1500 metrov bo okoli 13, na 2500 metrov pa okoli 6 stopinj Celzija. V soboto so se nad 2400 metri pojavljale tudi snežne plohe

Torej, ni odveč opozorilo gorskih reševalcev in policistov, ki svetujejo:

Vedno preverite vreme in se na turo odpravite zgodaj zjutraj, primerno opremljeni. V primeru neizkušenosti in nepoznavanja izbranega cilja se ne zanašajte na objave na raznih forumih in socialnih omrežjih. Dobro si poglejte načrt poti in si pot začrtajte po za to ustreznem zemljevidu. Ne uporabljate Google maps, ne zahajajte s planinskih poti v brezpotja in spremljajte markacije. Velika previdnost velja tudi pri fotografiranju z mobilnimi telefoni. Obiskovalci gora vse prevečkrat tvegajo preveč, da lahko drzno fotografijo objavijo na družbenih omrežjih. Za res zahtevne poti se lahko obrnete tudi na gorske vodnike.”

Uredništvo