Preteklih 24 ur

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče, tri kazniva dejanja, štiri povoženja divjadi, eno kršitev javnega reda in miru, ugriz psa ter poškodbo vozila na parkirišču.

Posledica dveh prometnih nesreč je bila zgolj materialna škoda, v preostalih dveh nesrečah pa sta se dve osebi lahko telesno poškodovali. Prva nesreča se je zgodila v Žepovcih, kjer je voznica električnega kolesa padla po vozišču, druga pa v Ljutomeru zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila.

Na področju kriminalitete so obravnavali spletno goljufijo, poslovno goljufijo in goljufijo pri točenju goriva. Javni red in in mir je bil kršen v zasebnem prostoru. Kršitelj je še pred prihodom policistov s kršitvijo prenehal.

Policisti so v zadnjem mesecu prejeli že deseto prijavo ugriza psa. Tokrat je v Bunčanih pes ugriznil mimo vozečega kolesarja. Lastnike psov zato pozivajo, da poskrbijo za svoje pse tako, da ne ogrožajo drugih ljudi.

V Dolgi vasi so imeli policisti v postopku voznika začetnika, državljana Nemčije, ki  je skozi naselje vozil kar 89 km/h. Voznik je bil pridržan in priveden v nadaljnji postopek na Okrajno sodišče Ljutomer.

M.Z.