Vratar črno-belih: »Prvič v karieri igram iz ljubezni do kluba«

Soccer/Football, Bakovci, Friendly Mattch, (NK Maribor - Chikhura), Matko Obradovic, 21-Jun-2016, (Photo by: Drago Wernig / Ekipa)

Vratar črno-belih, Matko Obradović (28-letnega Dalmatinec), rojen 11. maja 1991, je odločitev o prestopu izpeljal na zadnji dan prestopnega roka, avgusta 2018. Do takrat je bil rezervni vratar vijoličastih iz Maribora. Danes velja za nepogrešljivega prvega vratarja “Murašev”, ki je v sezoni 2018/19 bil proglašen za  najboljšega vratarja. Pri črno-belih pa se počuti odlično in  z njimi bi rad “pisal” zgodbe uspeha še nekaj let.

V Mariboru sem se počutil ‘mrtvo’

Kot je v včerajšnjem intervjuju povedal Marko, se je pri vijoličastih počutil “mrtvo”, prave priložnosti pa, da ni dobil. Želja po nogometu mu je usihala in po predstavitvi “zgodbe” s strani trenerja Šimundže se je žar po igranju in dokazovanju prebudil. Odločitev zaigrati pri črno-belih je tako bila poenostavljena, danes pa izjava, da: “Prvič v karieri igram z ljubeznijo do kluba”, zagotovo plod vseh pomembnih okoliščin.

Sicer pa Matko Obradović živi s svojim dekletom v Mariboru, kjer kot odličen vratar na ulici ne čuti težav. Pri svojih 29 letih pove, da ima še mnogo priložnosti za rast, za enkrat pa želi, da to rast “deli” med črno-belimi. Pogodbo s ŠD Mura ima podpisano do 30. 6. 2022.

Uredništvo