Vsi državljani do pomoči, kadar jo res potrebujejo, tako Romana Tomc, poslanka Evropskega parlamenta!

Vir:fb

Minimalni dohodek naj bo zagotovljena pravica za državljane Evropske unije (EU), so spregovorili poslanci Evropskega parlamenta pred dnevi v Srasbourgu. Tako je tudi Evropska poslanka Romana Tomc dejala, da zagovarja minimalni dohodek, in da bi ga morali biti deležni vsi državljani EU, ko jo utemeljeno potrebujejo, poročajo na domači strani stranke SDS.

»Minimalni dohodek ne sme biti le pravica, ki je samoumevna!”

Romana Tomc je med drugim povedala, da minimalni dohodek ne sme biti le pravica, ki je samoumevna. Biti mora povezana tudi z odgovornostjo. S tem je “skomunicirala” izkušnje iz Slovenije, kjer je razmerje med socialno pomočjo (oz. minimalnim dohodkom) ter minimalno plačo povsem neustrezni. To pa spodbuja ljudi, da se zavestno odločijo, da ne bodo delovno aktivni.

Med drugim je v svojem nagovoru še zaključila: »Evropa je dežela socialnih pravic, ki so del naše zgodovinske in kulture tradicije. Če želimo, da tako ostane, moramo skrbeti za dobro kondicijo tistih, ki ustvarjajo pogoje za zaposlovanje in financirajo socialno državo.« Tako je ponovno v ospredje postavila pomen prijaznega okolja do podjetništva.

Uredništvo