Vtis resničnega dialoga, tako po srečanju z Janšo kardinal Hollerich

Foto: Vlada RS

»Srečali smo se s predsednikom vlade, ki je vse to prebral, teh stvari ne obravnava le površinsko, ampak išče dolgoročne rešitve, je zelo odkrit, pripravljen za dialog. Lahko le rečem, da je bilo ozračje zelo zelo pozitivno,« je dejal minuli teden kardinal Hollerich po tem, ko je slednji ob prevzemu predsedovanja EU s strani Slovenije poslal temo, ki se mu je zdela pomembna za predsedovanje.

Morda je slika naslednjega: 3 osebe in ljudje stojijo

Kardinal Hollerich je še povedal, da so se v pogovoru dotaknili pandemije in njenih posledic, cepljenja, različnih politik in še zlasti socialne politike, konference o prihodnosti EU, širitve EU, Zahodnega Balkana.

 

 

»Imel sem vtis resničnega dialoga. S srečanjem sem zelo zadovoljen,« je še dejal kardinal Hollerich.

Glede cepljenja je kardinal Hollerich dejal, da imamo kristjani dolžnost cepljenja, da tako zaščitimo svoje življenje, ki nam ga je Bog zaupal, in življenje drugih. Poudaril je, da pa se kristjanom smrti ni treba bati, saj verujemo v Kristusa, ki je umrl in vstal od mrtvih.

»Kristjanom smrti ni treba bati, saj verujemo v Kristusa, ki je umrl in vstal od mrtvih«, tako glede strahu pred smrtjo Hollerich.

Sicer pa se je pohvalam na račun srečanja pridružil tudi Christian Krieger, predsednik sveta krščanskih cerkva. Kot je povedal, se na podlagi člena 17 Lizbonske pogodbe srečajo z evropskim ministrom ali premierjem in izmenjajo stališča.

Morda je slika naslednjega: 10 oseb in ljudje stojijo

»Danes dopoldne pa mislim, da smo segli še na drugo raven, resničnega poslušanja, dialoga. Prvič sem doživel srečanje na tako visoki politični ravni s takšno kakovostjo poslušanja in izmenjave,« je še dejal in izrazil zadovoljstvo, da tak člen v evropskih pogodbah obstaja, saj to omogoča stalen dialog med EU in cerkvami, ki lahko izrazijo svoja stališča in se pogovarjajo, kar je zanj kot Francoza, vajenega stroge ločitve med Cerkvijo in državo, še posebej dragoceno, tako vir na spletnem portalu druzina.si.

Uredništvo