Z branjem Harryja Potterja do boljših osebnosti!

Vir:Pixabay

Kdo od t.i. generacije Y (osebe, rojene med letom 1980 do 1995 oz. po enih virih vse do 2000) ne pozna Harryja Potterja, mladega čarovnika, ki se zoperstavi princu teme Mrlakenštajnu. Mnogi, eni že odrasli, očetje, mame…bodo še danes “bruhali” zgodbe, ki so jih pred leti kar požirali med branjem. Da pa bo ravno branje mladega Harryja pripomoglo k izoblikovanju njihove boljše osebnosti, pa takrat niso pomislili ne sami, kot tudi ne njihovi starši.

Raziskava, objavljena v Journal of Applied Social Psychology potrjuje boljši odnos do marginalnih skupin!
Raziskava se je dotaknila tako osnovnošolcev, kot tudi srednješolcev in študentov, pri vseh, ki so prebirali mladega čarovnika pa je bilo zaznati več tolerantnosti do marginaliziranih skupin, je zapisal spletni vir www.zurnal24.si. Tako danes tudi z večjo toleranco govorijo o priseljencih, sobivanju znotraj določene skupnosti in drugih “odklonov”, ki jih določena skupnost zaznava ob sobivanju.
Harrija Potterja je napisala Škotinja J. K. Rowling, njenih sedem knjig pa je bilo prodanih v več kot 450 milijonov z izkupičkom cca. 7.3 milijarde evrov. Zadnja izmed knjig je izšla leta 2007, štiri leta po tem pa so se odlični igralci tudi poslovili od kinematografov.

Uredništvo