Urška Mauko Tuš se je zahvalila dosedanjemu županu Stanislavu Rojku
Urška Mauko Tuš

Včeraj je potekala konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Gornja Radgona. Izvoljene svetnice in svetniki so se seznanili s poročilom občinske volilne komisije, potrdili mandate novoizvoljenim članicam in članom občinskega sveta ter ugotovili izvolitev prve radgonske županje Urške Mauko Tuš.

V občinski svet so bili izvoljeni Aleš Domanjko, Urška Mauko Tuš, Aleš Dokl, Renata Gjüreč,  Slavko Rajšp ( Lista SKUPAJ Urške Mauko Tuš), David Roškar, Miroslav Njivar, Katarina Hafner in Branko Kocbek (Lista David Roškar in Radgona je naše mesto), Zvone (Anton) Rožman, Mag. Marjan Žula, Dr. Polona Kralj, Nina Elise Reiter (Gibanje Svoboda), Dr. Suzana Bračič Arcet in Marko Šajnovič (Desus), Srečko Žižek in Tomaž Munda (LGR – Lista za Gornjo Radgono), Ivan Kajdič (NSI), Franc Fartek (SDS), Jež (Franc) Žižek (SLS) in Miran Dokl (SD).

Občinski svet Občine Gornja Radgona (foto: gor-radgona.si)

Na seji so se dogovorili, da bo Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade sestavljena iz dveh predstavnikov Liste SKUPAJ Urške Mauko Tuš, dveh predstavnikov LGR, dveh predstavnikov liste Gibanja Svoboda in enega predstavnika liste Desus. Predsednik komisije je Aleš DOKL, njegov namestnik David ROŠKAR, člani pa  Aleš DOMANJKO, mag. Marjan ŽULA, Anton (Zvone) ROŽMAN, Miroslav NJIVAR in dr. Suzana BRAČIČ ARCET. Na seje komisije bodo vabljeni tudi vodje svetniških skupin, ki v komisiji nimajo svojega člana, so sporočili z gornje radgonske občinske uprave.

Občinski svet Občine Gornja Radgona (foto: gor-radgona.si)

Županja Urška Mauko Tuš je po slovesni prisegi nagovorila vse prisotne, ob koncu seje pa se je še javno zahvalila dosedanjemu županu Stanislavu Rojku.

M.Z.