Z dr. Ivanom J. Štuhecom danes o “Sloveniji brez Patrie in Zvonov”!

Foto: Društvo izobražencev Viktorina Ptujskega

VSO Pomurje (Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve Pomurje), ki mu predseduje Franc Zagorc iz Murske Sobote, organizira danes ob 18.00 v PIŠK (Pokrajinska in študijska knjižnica) družabni večer s predstavitvijo knjige dr. Ivana J. Štuheca “Slovenija brez Patrie in Zvonov”.

Predsednik VSO Pomurje, Franc Zagorc, za današnje druženje z dr. Štuhecom, avtorjem knjige razmišlja tako: “28 let po osamosvojitvi RS bi Slovenke in Slovenci morali živeti v sproščenem okolju demokratične družbe, katerih prihodnost bi bila odvisna od razvitih potencialov posameznika. Med slednje štejem tudi svobodo izražanja in odprt dialog tako o naši preteklosti, kot tudi sedanjosti in prihodnosti”

Avtor knjige dr. Ivan Janez Štuhec je bil rojen leta 1953 v Celju. Po osnovni šoli pri Mali Nedelji in v Ljutomeru je maturiral na gimnaziji Frana Miklošiča v Ljutomeru. Teologijo je študiral v Ljubljani in Mariboru ter bil leta 1981 posvečen v duhovnika mariborske škofije. Leta 1988 je doktoriral na papeški univerzi Gregoriani v Rimu, s področja moralne teologije. Kot izr. prof. predava osnovno moralno teologijo in družbeni nauk Cerkve na Teološki fakulteti v Ljubljani in Enoti v Mariboru, Univerze v Ljubljani. Od leta 1997 je strokovni direktor Zavoda AMS. Svoje spise objavlja v različnih znanstvenih, strokovnih in drugih revijah doma in v tujini.

Uredništvo