Z izjavo: Boljši bi bil od Pahorja, še en kandidat za predsednika RS!

Slovenija je v tem tednu dobila še tri nove kandidate, ki se bodo poleg že znanih štirih potegoval za predsedniški stolček. Eden izmed njih je župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki svojo funkcijo “županovanja” opravlja že skoraj 15 let, torej četrti mandat. Tako kot vedno, tudi tokrat zelo samozavestno pričakuje zelo dober rezultat, svoje volivce pa bo prepričal, da ima predsednik še kako močna formalna in neformalna pooblastila, ki jih bo odločno uporabil. Pravi, da precej bolje, kot aktualni predsednik Borut Pahor. Prepričan je, da zna iz Slovenije “naredil” uspešno državo. Toda, župan Popovič je znan tudi po svojih mnogih aferah, ki so potencialnim volivcem “ven iz Kopra” še vedno tuja. Bodo te sedaj za volivce “odprte” skozi soočenja predsedniških kandidatov, ki bi lahko potencialno podporo Popoviču odrekli?

Boris Popovič župan že vse od leta 2002, prej odličen športnik in podjetnik!

Boris Popovič je poročen z ženo Evo in oče treh otrok, sina Nika in Taja ter hčerke Tie. Je domačin, rojen v letu 1963, v Kopru pa je končal osnovno in srednjo šolo. Fakultete za Strojništvo v Ljubljani ni končal, je pa pridobljeno znanje uporabil v družinskem podjetju. Po smrti očeta v letu 2000 je podjetje prevzel in njeno dejavnost razširil. Popovič je poznan tudi kot odličen bivši igralec in tudi kapetan v nogometnem klubu Koper, kjer je igral kar sedem let. Še dane uživa v hitrih vožnjah z avtomobili, strast pa mu je ostala od tekmovanj v avtomobilističnem športu, kjer je njegov najuspešnejši rezultat osvojeno 3 mesto na svetovnem prvenstvu v kartingu in reliju, je zapisano na www.koper.si.

Po javnonenjskih raziskavah s trenutno 2,5% podporo!

Po poročanju spletnega portala zurnal24.tv, naj bi imel Popovič na podlagi javnomnenjksih raziskav trenutno 2,5% podporo, kar pa Popovič šteje kot vspodbuden rezultat. Njegova izjava: “To je odlično, saj nismo še niti začeli” kaže podobo Popoviča, ki bo s svojo odločnostjo ter poznano retoriko lepa dopolnitev v boju za predsedniški stolček.

Danes se roki za vložitev predsedniških kandidatur iztekajo, trenutno pa je uradno znanih sedem imen. Poleg Borisa Popoviča, je to aktualni predsednik Borut Pahor, predsednica NSi Ljudmila Novak, Marjan Šarec, župan iz občine Kamnik, aktualna ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič, Angelca Likovič, kandidatka stranke Glas za otroke in družine, ki je svojo kandidaturo za predsednico RS vložila pred dvema dnevoma in

Svojo kandidaturo pa je v Mariboru 11.9. uradno že napovedala kandidatka stranke SDS, evroposlanka Romana Tomc, zato lahko danes pričakujemo njeno uradno vložitev kandidature!

Uredništvo