Z letom 2020 nova finančna kriza, tako Nouriel Roubini, ki je pravilno napovedal krizo za leto 2008!

Vir:fb

“Zelo verjetno se bo trenutna globalna gospodarska širitev nadaljevala še v prihodnjem letu, saj ima ZDA velike fiskalne primanjkljaje, Kitajska si prizadeva uvesti ohlapnejšo fiskalno in kreditno politiko, Evropa pa je še vedno na poti okrevanja. Toda z letom 2020 bodo razmere zrele za finančno krizo, ki ji bo sledila globalna recesija.”, pove Nouriel Roubini.

Ameriška centralna banka bo dvignila obrestno mero do vsaj 3,5%!

V ZDA naj bi tako Ameriška centralna banka do leta 2020 (zaradi trenutno odličnega stanja gospodarstva) dvignila obrestne mere iz 2 na vsaj 3,5%. To bo vplivalo na dvig kratkoročnih in dolgoročnih obrestnih mer pri zadolževanju v bankah, prav tako pa tudi na ameriški dolar.

Pričakovati je, da bodo temu vzoru sledile tudi ostale centralne banke po svetu, kar bo “denar” naredilo mnogo dražji.

Nouriel Roubini, ki je pravilno napovedal veliko recesijo za leto 2008, in Brunello Rosa navajata in razlagata 10 razlogov, zakaj svet lahko kmalu udari popolna nevihta. O tem pa v enem od prihodnjih člankov.

Roubini napoveduje, da bo prihajajočo krizo precej težje premagati, trajala pa bo tudi dlje časa.

Ker je v letu 2008, po izbruhu vsesvetovne gospodarsko, finančne in celo politične krize javni dolg večine držav bil precej manjši, kot je danes, bo reševanje prihajajoče krize mnogo težje. Tako tudi Roubini zaključuje, da bo napovedano krizo precej težje premagati, trajala pa bo tudi dlje časa.

Uredništvo