Obiskali so jih tudi kurenti

Minuli pustni konec tedna vključno s pustnim torkom je tudi v občini Lendava potekalo vrsto zabavnih dogodkov v obliki rajanja, povorke in veseloigre,  ocenjevali pa so tudi maske in izbrali najbolj slastne krofe.

V organizaciji Mestne skupnosti Lendava so v nedeljo popoldne pustovali ob letnem odru Gledališke in koncertne dvorane. V animacijskem programu so ocenjevali najlepše in najbolj izvirne maske ter najboljšo skupino mask. Za zabavo je poskrbel Duo Savana, prireditev pa so obiskali tudi koranti (kurenti) iz Cogetincev.

Včeraj pa so Lendavo obiskali koranti ptujskega društva Koranti Poetovio in pustno vzdušje prinesli tudi v mesto hišo Občine Lendava, kjer jih je sprejel župan Janez Magyar.

Turistično društvo Hotiza je v nedeljo organiziralo Krofijado, kjer so ocenjevali najboljše krofe in njihove lastnike tudi nagradili.

Danes v dopoldanskem času med 10.00 in 12.00 so po Lendavi krenile povorke maškar s šol DOŠ I, DOŠ II in Vrtca Lendava, ob koncu pa so se vse maškare srečale ob letnem odru gledališke dvorane. Ob 15. uri se je pustna zabava za otroke in mladostnike nadaljevala v Centru za družine Perec, v Dolini pa je ob 16. uri Turistično društvo Dolina pripravilo tradicionalno pustovanje s pustno povorko in veseloigro ter plesom v maskah.

M.Z.