Z rojstvom Jezusa Kristusa za svet in človeka!

Foto:Pixabay

»Bog je svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje« ((Jn 3,16). Jezus Kristus spet prihaja z namenom, da bi človeštvo odrešič njegovih grehov!

Čas zimskega solsticija (dan, ko je sonce najnižje na nebu in “podarja” najmanj svetlobe) je bil že v predkrščanskih časih obdobje praznovanja in festivalov. Kristjani na ta dan praznujejo novo Luč, ki ne bo nikoli ugasnila. Jezus Kristus se je rodil, Božji Sin se je učlovečil, prišel je na svet, da človeštvo odreš njegovih grehov. Sonce je premagalo temo!

Ustavimo se, pogledujemo nazaj na prehojeno in oziramo se naprej, novemu. Spet se nam odpira priložnost, da izkoristimo nakopičeno moč in sprejmemo odločitev. Vse je v ravnovesju, narava je pripravljena, umirjena. Krepi se energija zemlje in posega v čas znanja, intuicije, v naša življenja. Kot, da vidimo in vemo, kaj je potrebno. Poslavljamo se od starega, počasi in z vtisnjenimi spomini, lepo se krepi in ohranja, slabo slabi in pozablja. Čas je, da se podamo novemu nasproti, da pripravimo pot novemu!

Uredništvo spletnega portala pomurske-novice.si želimo ob praznovanju Božiča vsem kristjanom še večjo povezanost in sodelovanje za vse tisto, kar prinaša skupno dobro in napredek vsem. Še posebej pa, da bo današnji dan družinsko obarvan in vesel, kot je bil na noč, ko se je Bog odločil za svet in človeka! Naj odmeva “Sveta noč, blažena noč”, tako, kot je prvič ob polnočnici 24. decembra 1818, v župniji Oberndorf, severno od Salzburga.

Uredništvo