Z včerajšnjim dnem predpraznično tudi v občini Murska Sobota

Vir: www.murska-sobota.si

Z včerajšnjim dnem se je tudi Občina Murska Sobota “odela” v predpraznično decembersko razpoloženje. Dopoldan je že tradicionalno zapolnil kramarsko-rokodelski Miklavžev sejem, ki je v center Murske Sobote privabil množice obiskovalcev. Ti so lahko že zjutraj ob 9.00 uri spremljali nastop Pihalnega orkestra Murska Sobota in srečali Miklavža s svojimi spremljevalci parkeljni, vragi ter angeljni. V večernih urah je sledil prižig praznične okrasitve in otvoritev že tradicionalno postavljenega drsališča na Trgu kulture. To je na ledeno ploskev privabilo številne družine, ki so lahko spremljale še pripravljen drsalni program.

Od včeraj Trubarjev drevored postal Drevored Martina Luthra!

Z včerajšnjim dnem pa se je Trubarjev drevored tudi uradno preimenoval v Drevored Martina Luthra. Svetniki občine Murska Sobota so namreč v sklopu prve faze ureditve tega območja (južna stran občinske zgradbe) in eni izmed zadnjih sej sprejeli predlog župana Jevška, da to območje dobi novo ime.

Sicer pa od danes naprej pa vse do konca decembra “Hiška prazničnih dobrot” v mestnem središču (pred Hranilnico prekmurskih dobrot) ponuja praznične dobrote, na voljo pa so tudi topli napitki, poroča vir http://www.murska-sobota.si.

Uredništvo