Za jutri Pivčeva spomni na nevaren precedens, ki ga želi izvesti svet stranke!

Kakšen bo jutrišnji dan za Pivčevo?

Vedno sem ravnala zakonito in transparentno, če pa sem kar koli storila narobe, pa bom sprejela posledice, je jasna Pivčeva

Jutri naj bi svet stranke Desus obravnaval tudi predlog za razrešitev predsednice stranke Desus Pivčeve. Toda, Pivčeva je tudi pri tem poskusu nekaterih “kolegov” jasna, da bo v primeru, da jo bodo jutri razrešili pravico poiskala na sodišču. Pivčeva si je namreč poiskala pravno mnenje iz katerega je prebrati, da jo lahko razreši le kongres kot najvišji organ stranke.

Spomnimo, da je v stranki nastal spor tudi o tem, ali svet stranke sploh lahko razreši predsednika, ali je to zgolj v pristojnosti kongresa, vse po tem, ko je svet stranke ministrici že izglasoval nezaupnico.

“Odgovornost, da stranko vodim, mi je dalo članstvo, in jaz sem jo sprejela. Če zaupanja članstva ni več, kar bo članstvo povedalo na kongresu, bom to odločitev spoštovala,” tako Pivčeva danes pred jutrišnjim zasedanjem sveta stranke

Se bo jutri “zgodil” preobrat ali pa se bo saga o popotnici stranke DeSUS nadaljevala na upravnem sodišču, bomo izvedeli kmalu. Toda, Pivčeva o svoji odstavitvi sedaj jasno pove, da je želja posameznikov znotraj stranke, da s svojim početjem uveljavijo svoje lastne interese, in ne interesov stranke. Tako sedaj že jasno sporočilo iz stranke DeSUS: “Če bo predsednica stranke Aleksandra Pivec na sredini seji sveta stranke razrešena mimo kongresa, bo pravico iskala na sodišču, so sporočili iz stranke upokojencev.”

Vse kaže, da so si nekateri člani vzeli čas in prebrali zakon o političnih strankah, ki je za vse stranke jasen. Če kdo, potem je le kongres (oz. najvišji organ stranke) tisti, ki imenuje in razrešuje svojega predsednika stranke. Vse drugo ne “pije vode”.

Je torej res, da ni naključje, da se v zadnjem obdobju dogajajo politični in medijski pritiski na predsednico, da bi odstopila,” kot so to poudarili v stranki DeSUS?

uredništvo