Pri nastanku skladbe so sodelovali oboževalci

Ansambel Aktual je v zadnjem letu dobro opozoril nase in ponesel svojo glasbo tudi izven svoje Prekmurske ravnice. Tudi tokrat želijo, da bi si novo skladbo z naslovom Učitelj’ca vrteli in prepevali po celi Sloveniji. “Ko sem bil še najstnik in hodil v srednjo šolo, si nisem upal govoriti na glas o učiteljicah, sedaj pa že lahko,” pravi avtor besedila Gašper Marič.

(foto: Jaka Kniplič)

Tudi za nastanek nove skladbe je “kriva” oseba nežnejšega spola, tokrat Učitelj’ca. Besedilo je napisal harmonikar Gašper Marič, za melodijo pa sta poskrbela Gašper Marič in Nejc Tratnjek. Slednji jim je veliko pomagal tudi pri nekaterih prejšnjih projektih in jim odprl nova glasbena obzorja, saj ima veliko izkušenj iz ustvarjanja pri Poskočnih muzikantih. Glasbeni izdelek so posneli v studiu Old House Production.

(foto: Jaka Kniplič)

“Zanimivost pri tem komadu je potek nastajanja, ki smo ga člani delili na socialnih omrežjih. Kako smo prišli do avtorja, do ideje, kako smo snemali in dokončali skladbo, lahko še vedno pogledate na Instagram profilu ansambla Aktual,” pravi Denis Pozderec.

Člani ansambla dodajajo: “Večini glasbenikov niso všeč snemanja videospotov, ker so utrujajoča. Pri nas pa je ravno nasprotno, uživamo na snemanjih in tudi tokrat smo. Morda zato, ker smo še dokaj mladi (smeh), ampak upamo, da tako ostane čim dlje časa. Seveda pa videospot pomeni bore malo, če ga, tako kot pesem, ne sprejme publika. Mi smo svoje naredili, sedaj pa čakamo kako se bodo odzvali poslušalci.”

Videospot je posnel Jaka Kniplič iz videoprodukcije Prizmatory, s katerim se člani ansambla tudi že dodobra poznajo.

Ansambel Aktual deluje od leta 2018 in prihaja iz Moravskih toplic. Izvajajo narodno in narodnozabavno glasbo. Člani so: Franc Lukač, Denis Pozderec, Gašper Marič in Uroš Berden. Videvali smo jih že v televizijskih oddajah, na festivalskih odrih, poslušali po raznih radijskih frekvencah, ter plesali pod odrom na njihovih nastopih. V preteklosti so posneli že skladbe Šminka, Daj povej, Prekmurje moj dom, Lepa mala, Bella Bellissima in Če bi skupaj poletela, ki beležijo veliko ogledov na njihovem kanalu.

(foto: Jaka Kniplič)

M.Z.