Brezplačni računalniški tečaji za starejše občane

Občina Lendava je ena izmed prvih treh občin, ki se bo pridružila trajnostni pobudi zavarovalnice Generali, imenovani »DIGITALNO SAMOSTOJNI«. Ta projekt, ki se bo začel izvajati v novembru 2023, ima za cilj okrepiti digitalne veščine starejših občanov ter jih narediti bolj samostojne pri vsakodnevnih digitalnih izzivih.

Kot del svojega poslanstva vseživljenjskega partnerstva in trajnostnega razvoja bo Generali v sodelovanju z družbo ISA ZNANJE, ki je specializirana za usposabljanje starejših za uporabo novih tehnologij, omogočil brezplačne računalniške tečaje za starejše občane, ki živijo izven večjih mestnih središč. Tečaji bodo potekali v Lendavi, Piranu in Kranjski Gori.

Starejšim občanom v Lendavi bodo na voljo tako osnovni kot nadaljevalni računalniški tečaji, ki skupaj obsegajo 15 pedagoških ur in bodo potekali v štirih zaporednih dneh. Vsak tečaj bo sprejel največ 10 udeležencev, zato je prijava obvezna prek brezplačne telefonske številke 068 680 646.

S projektom »DIGITALNO SAMOSTOJNI« in pobudo »Digitalno opismenjevanje starejših« si v zavarovalnici Generali in Občini Lendava prizadevajo povečati računalniško pismenost starejših občanov in jim pomagati postati samozavestni uporabniki računalnikov in pametnih telefonov. Začetek računalniških uric se bo v Lendavi pričel 7. novembra 2023. Potekale bodo v prostorih Mestne hiše na Glavni ulici 20.

M.Z.