Preteklih 24 ur

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali štiri prometne nesreče, sedem kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, ugriz psa, zasegli so vozilo in prepovedane droge ter obravnavali štiri povoženje divjadi.

Dve prometni nesreči sta se končali z materialno škodo, ena je bila s pobegom. Kolesar v Murski Soboti je zaradi neprilagojene hitrosti in vinjenosti padel po vozišču in se pri tem lažje poškodoval. Odpeljan je bil v urgentni center Splošne bolnišnice v Murski Soboti, kjer so ga oskrbeli. Tujcu vozniku tovornega vozila so policisti zaradi neustreznega vozniškega dovoljenja zasegli tovorno vozilo.

S področja kriminalitete so obravnavali požig, goljufijo, spletno goljufijo, povzročitev lahke telesne poškodbe in kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer je bila osumljenemu izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali so tudi ilegalni prehod čez državno mejo. Trije tujci niso posedovali dokumentov za prestop notranje meje in bivanje na območju Schengena. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v azilni dom.

Pri hišni preiskavi so odkrili prirejen prostor za gojenje rastlin z umetno UV svetlobo in zasegli 210 sadik zaenkrat neznane rastline. Policisti sumijo, da gre za prepovedane droge.

Javni red je bil kršen en krat na javnem kraju in en krat v zasebnem prostoru. Oba kršitelja sta se ob intervenciji pomirila.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju celotnega Pomurja.

M.Z.