Počasi se odstira tančica, pod katero se skrivajo razlogi za izdajo odredbe treh sodnikov višjega sodišča za pripor Bojan Požarja

Po poročanju Požareport naj bi bilo že znano, da nezakonite odločitve sodniki Igor Mokorel, Katarina Turk Lukan in Boris Gabrijel Horvat niso sprejeli na lastno pest. Sledi po dosedanjih preiskavah in pričevanjih dobro obveščenih ne vodijo toliko do vodilnih “old boysov” slovenske tranzicijske politike, ampak do nekaterih iz mlajše generacije, ki naj bi se “strgali s ketne”.

In pri tej “črni operaciji” naj bi po Požarjevih besedah šlo za med seboj povezane posameznike iz odvetniške pisarne Čeferin, predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela in podpredsednico Golobovega Gibanja Svoboda Urško Klakočar Zupančič. Motiv naj bi bil osebno maščevanje in ustrahovanje ter vsaj začasne eliminacije Bojana Požarja.

Aleksander Čeferin je Bojanu Požarju v preteklosti zagotavljal, da ga njegova odvetniška pisarna ne bo nikoli tožila, saj da Čeferin ceni Požarjevo novinarsko delo. Odnos se je začel zapletati, ko je Požar na Faktorju (TV3) in na svojem portalu začeli razkrivati napol kriminalno ozadje Čeferinove kandidature za predsednika Nogometne zveze Slovenije, do katere zaradi številnih nepravilnosti sploh ne smelo priti. Aleksander Čeferin naj bi bil po Požarjevih besedah znan tudi kot strahotno zamerljiv in maščevalen, zato je po svoji selitvi v Švico na sedež Uefe bilo samo še vprašanje časa, kdaj bo Čeferinov imperij Požarju brutalno vrnil udarec.

foto: nova24TV.si

Tomaž Vesel danes predvsem v pravosodnih krogih in javnem sektorju velja za enega od pomembnejših skritih operativcev Roberta Goloba, po navedbah različnih virov pa naj bi bil pred časom tudi intimni partner Urške Klakočar Zupančič. Tako je Požar razkril, da se Urška Klakočar Zupančič in Golob nista slučajno spoznala po facebooku (kot to navaja Klakočar Zupančičeva), ampak jo je Golobu priporočil Vesel.

 

Tudi po mnenju Mirana Videtiča, političnega analitika in komentatorja oddaje Ura moči na Planetu TV, bi s fizično eliminacijo Bojana Požarja med aktualno predvolilno kampanjo največ pridobilo ravno Golobovo Gibanje Svoboda. Več o tem piše Videtič v svojem prispevku na Siol.net.

Dva od omenjenih domnevnih akterjev tega poskusa nezakonitega priprtja Bojana Požarja sta prav v tem času sredi dveh novinarskih preiskav Požarja, v katerih se pojavljajo tudi popolnoma ista sodniška imena, ki so v Požarjevem primeru odredila nezakoniti pripor!

vir: twitter in Facebook

Omenjena dejstva pričajo o tem, kako zapletene korenine ima omrežje globoke države, ki pa z mlajšo generacijo akterjev (po smrti Kocjančiča, tudi Kučan in Zemljarič se zaradi starosti bližata opravilni nesposobnosti, …) ni več kos obvladovanju tega dogajanja.

M. Z.