So osebni interesi nekaterih članov NSI nad interesom pravne države

Kljub vse več dokazom o kriminalnih dejanjih v družbi GEN-I v času, ko je družbo vodil aktualni predsednik vlade Robert Golob, poslanci Nove Slovenije – Krščanski demokrati še vedno preprečujejo ustanovitev preiskovalne komisije, ki bi poslovanje družbe pregledala in javnost seznanila z dejstvi, podobno kot v primeru Logarjeve komisije pranje denarja v NLB v aferi IRANGATE.

Komisija za nadzor javnih financ v Državnem zboru RS, ki jo vodi poslanec NSI Jernej Vrtovec, se glede tega prav tako ni oglasila. Vse kaže, da so osebni interesi nekaterih članov NSI nad interesom pravne države, zato bo po vsej verjetnosti Golobovo koalicijo prej zapustila SD, kot pa trenutno nadkoalicijska NSI.

Objava podatkov o pogodbah med Golobovim osebnim varnostnikom Milošem Milovićem in družbo GEN-I pod tedanjim vodstvom Roberta Goloba je dvignila veliko prahu znotraj SD.

Med novembrom 2013 in oktobrom 2017 je podjetje VPS Svetovanje, katerega solastnik in direktor je Miloš Njegoslav Milović, sklenilo sedem pogodb oziroma aneksov s podjetjem Gen-I, ki ga je v tem času vodil sedanji predsednik vlade Robert Golob. Predsednik vlade je na poslansko vprašanje Žana Mahniča odgovoril, da Milović ni bil imenovan oziroma zaposlen na kakšni funkciji. Gre za vračanje uslug, ki so bile plačane že v času, ko je Golob vodil GEN-I?

Zakaj poslancem NSI ni v interesu, da se zadeva razišče? So morda v ozadju interesi posameznikov, ki zasedajo položaje na DARS-u? Iz neuradnih virov smo izvedeli, da so jim dnevi že šteti.

M.Z.