Žalostna zgodba o psu Ronu, ki se je včeraj moral vrniti “lastnikom”!

Foto: fb

Danes sem zadnjič peljal Rona na sprehod, mu zamenjal vodo, ga počohal in prejel lupčka od njega. Viharja čustev v sebi raje ne bi opisoval.
Da, Rona bodo vrnili nazaj “lastnikom”, je na svojem fb profilu zapisal Luka Vrbančič, prostovoljec, ki za kosmatince skrbi v zavetišču Brežice.

“Prvi rok so zamudili, pa so jim ga podaljšali in tudi tega so zamudili… Ron je bil privezan na verigo med staro kramo, stroji in avtomobili, bil nevaren ljudem in okolici. V registru je zaveden kot nevaren pes zaradi ugriza. Sedaj naj bi mu naredili boks po zahtevah inšpektorata (rok so, da ponovim, 2x zamudili) in to je dovolj… Resno?!
Veterinarska inšpekcija, kolikor je meni znano, bi morala delovati v DOBROBIT živali… In potem psa, ki smo ga prevzgojili in ki bi v pravih rokah lahko živel čisto uravnovešeno pasje življenje, dajejo nazaj ljudem, ki so ga učili agresivnosti, ki ga niso socializirali niti spoznavali z zunanjim svetom, ljudem, ki so jim odvzeli ovco ter na mestu evtanazirali prašiče, ki so psa brez zavetja imeli privezanega na verigi… Takim ljudem bodo dali nazaj psa!! Samo zato, ker bo zdaj imel boks?!!! Ki so ga delali od 16. oktobra, pa do 9.decembra.

Pozivam na takojšnjo reakcijo društev za zaščito živali, borcev za pravice živali, ki imajo poznanstva na inšpektoratu, da se takoj pritožijo pristojnim osebam in zahtevajo takojšen odvzem Ronija! Takoj! To je nedopustno! Sramota, da se sploh pogovarjamo o vrnitvi ŽIVEGA BITJA takim ljudem!

Prosim za čimveč delitev, da bo vidna ta sramota… Če treba, bo zgodba šla v medije… Res mi je dovolj teh zakulisnih iger, bil sem dolgo tiho, ampak tokrat je res dovolj! Ničesar in nobenega me ni strah!
Delite čimveč, vsi, ki veste kako bi lahko pomagali, dobrodošli… Dejmo Ronija vrnit nazaj, zasluži si srečno pasje življenje! ?”

Ne damo Ronija!

“UPDATE: Ron je bil začasno odvzet in nameščen v zavetišče Brežice. Jaz sem tam prostovoljec, ki skrbi za pse… Rona ni bilo možno skrit, niti odpeljat, to pa tudi ni rešitev. Rešitev je, da se Rona odvzame trajno, z odločbo, sem proti kraji ali čemu podobnemu, namesti nazaj v zavetišče od koder bo lahko iskal nov dom. To je edina rešitev!
Rona so odpeljali ob 16h”, je zaključil.

Uredništvo