Bo danes zaradi ukradenega sendviča iz DZ odšel poslanec?

Foto:fb

Kot kaže, si je Darij Krajčič ponovno premislil glede svoje napovedi, da bo preklical svojo odstopno izjavo, ki jo je “spisal” kot poslanec Državnega zbora zaradi kraje sendviča (ki ga je sicer pozneje plačal).

Danes do 12.00 mora Krajčič Državnemu zboru povedati svoj DA ali NE!

Danes do 12.00 bi se glede umika odstopne izjave Krajčiča že moral seznaniti DZ. Če do umika ne bo prišlo, se bodo poslanci danes seznanili o njegovem odhodu. S tem bo Krajčiču prenehal mandat, njegovo mesto pa bi zapolnil eden izmed naslednjih kandidatov LMŠ, ki je v tem okraju zbral nejveč glasov.

Spomnimo, da je Krajčič krajo sendviča v eni izmed trgovin blizu Državnega zbora preprosto označil kot družbeni eksperiment, saj ga je pozneje tudi plačal. O svojem početju je nato javno spregovoril na enem izmed sej odborov, kar pa se je zelo hitro širilo med kolegi poslanci in javnostjo. Zaradi svojega početje se je kmalu “prebudil” in podal (moral) odstopno izjavo. Toda, pred dnevi v petek je razglabljal o svoji preuranjeni odločitvi, zato je napovedoval verjeten umik odstopne izjave. Kot kaže, pa so se stvari zasukale drugače, Krajčič si je spet premislil (moral), kakšne kalkulacije so se zgodile, pa bomo zagotovo videli v prihodnje.

Kaj bo torej danes “prinesel” Krajačičev eksperiment? Bo Državni zbor dobil svežega poslanca LMŠ ali si bo Krajčič spet premislil in se bo usedel v klop “samostojnega poslanca”?

Uredništvo