Zato direktor STA Veselinovič skriva pogodbe in jih ne želi posredovati UKOM-u!

Foto: STA_zajem zaslona
“Sebi in svojim izbrancem izplačuje bogate nagrade za “delovno uspešnost”, večina zaposlenih pa se ga boji, ker je “preračunljiv, zahrbten in maščevalen“, vseeno pa ima dobro zaledje, saj več kot polovica zaposlenih na STA odkrito sovraži aktualno vlado”, je zapisano v anonimki, ki so ga poslali razočarani zaposleni na STA, razkril pa jo je Bojan Požar (požareport).
Foto: Zajem zaslona
Toda, anonimka razkriva mnogo več. Direktor Bojan Veselinovič naj bi imel s časopisom Dnevnik, ki je v lastništvu predsednika uprave Dnevnik d.d. Bojana Petana, sklenjeno kompenzacijsko pogodbo. Mesečno tako STA že vse od nastopa funkcije Veselinoviča, ne prejema na svoj račun med 3 do 4.000 EUR. Vse jasno!
Image
TO JE VSEKAKOR EDEN OD RAZLOGOV, ZAKAJ VESELINOVIĆ TAKO NONŠALANTNO SKRIVA POPOLEN UVID V FINANČNO POSLOVANJE STA-ja !
– Piše Sara Bertoncelj
V anonimki je navedeno, da ima Bojan Veselinovič z Dnevnikom sklenjeno kompenzacijsko pogodbo, in sicer že od nastopa svoje funkcije. To naj bi bila usluga predsedniku uprave Dnevnik, d.d. Bojanu Petanu, ki je Veslinoviču dal službo, ko je ta zaradi goljufanja s potnimi stroški moral zapustiti RTV. Zato Dnevnik že vsa leta nič ne plačuje, čeprav naj bi po ceniku za storitve STA plačeval nekje med tri in štiri tisoč evrov mesečno. Direktor STA naj bi tudi preko svojih izbrancev nadzoroval sindikat podjetja. Svojim izbrancem (sebi pa tudi) izplačuje visoke nagrade za “delovno uspešnost”. Veselinovič po navedbah v anonimki deluje avtoritarno. “Je preračunljiv, zahrbten in maščevalen,” je zapisal avtor anonimke in dodal, da se ga večina zaposlenih boji. Vseeno pa naj bi imel dobro zaledje, saj več kot polovica zaposlenih na STA odkrito sovraži aktualno vlado. Tudi odgovorna urednica Barbara Štrukelj je popolnoma na njegovi strani, v agenciji je priljubljena, ker zna ravnati z ljudmi. Pred poročanjem o pomembnih dogodkih, tu gre seveda predvsem za blatenje aktualne vlade, urednikom v svoji pisarni daje nasvete, kako morajo v svojih uredništvih o teh temah pisati. Prek prodaje oglasnega prostora na spletni strani naj bi Veselinovič izsiljeval nekatera večja podjetja. Dokaz za to naj bi bil, da nobeno od podjetij ne prejme niti ne zahteva podatkov o dosegu spletnih oglasov, za katere plačujejo. Določena podjetja pa naj bi imela naročen dostop, a do vsebin nikoli ne dostopajo – čeprav za to plačujejo – dokaz naj bi bil strežniški dnevnik (Snaga, Ljubljanska parkirišča..), še na portalu demokracija.si.
Uredništvo