Zdravko Počivalšek dal karte na mizo! Sedaj uradno vložil kandidaturo za vodenje stranke SMC!

Foto:Pixabay

»Ocenil sem, da lahko prispevam, da gre SMC enotno na pot v jutri”, je ob uradni vložitvi kandidature za predsednika stranke SMC na bližnjem kongresu povedal Zdravko Počivalšek, sedanji minister za gospodarstvo.

Kandidaturo vložil po tem, ko je dobil podporo v izvršnem odboru, poslanski skupini in lokalnih odborih

Počivalšek je med drugim napovedal revitalizacijo stranke, ki ji je v zadnjem času izredno upadla javnomnenjska podpora. Njena usmeritev, v kolikor jo bo prevzel, pa bo temeljila na socialno-liberalnih-trajnostnih načelih.

Spomnimo, da je stranka SMC na predčasnih državno zborskih volitvah 2014 s slabimi 35 % presenetila in dobila kar 36 poslanskih sedežev. Takrat je njen predsednik stranke Miro Cerar nakazal, da se pri sestavi trdne koalicije ne bo pogovarjal s stranko SDS. Hitro je postalo jasno, da so “poteze” Cerarja” medle, njegova priljubljenost pa je vse bolj tonila. Sledile so afere (kot maketa) in Cerar je takrat kot predsednik vlade odstopil, s tem pa reševal svojo stranko SMC in sprožil še ene predčasne volitve. Danes ima stranka le še deset poslancev in štiri ministre, Počivalšek pa meni, da bo uspel “skomunicirati” uspehe na področju gospodarstva, za katere je bila odgovorna ravno njegova stranka in preusmeriti trende javnomnenjske podpore.

Uredništvo