Številna udeležba staršev je presenetila vodstvo šole

Na Osnovni šoli Beltinci že več kot deset let izvajajo projekt Šport špas, ki je vseslovenski projekt z namenom združevanja in medgeneracijskega sodelovanja mladine, staršev, starih staršev in drugih udeležencev v različnih športnih dejavnostih.

Na včerajšnji prireditvi je najprej vse prisotne pozdravila ravnateljica šole Matejka Horvat, ki je izrazila veliko navdušenje nad številčno udeležbo staršev in ostalih sorodnikov in prijateljev učencev beltinske šole.

Po krajšem glasbenem programu v izvedbi šolskega zbora in ansambla so izmed vseh udeležencev izbrali najstarejšega in najmlajšega udeleženca ter najštevilčnejšo družino.

Najstarejši udeleženec je bil Ivan Panker.

Najmlajši udeleženec je bil Rok Jerič, ki ga je mama po priznanje prinesla kar na rokah.

Najštevilčnejša družina je bila družina Jerič iz Gančan.

Razglasitvi je sledilo še nekaj plesnih točk, potem pa skupno ogrevanje ob glasbi, ki ga je vodila športna in plesna učiteljica Vesna Godina.

Po skupinskem delu so se učenci skupaj s starši razdelili v skupine, ki so si ogledale različne vrste športov.

Nekateri so se peš odpravili do bližnjih Lipovec, kjer so njim člani lipovskega hokejskega kluba predstavili osnove hokeja na travi. Najmlajši učenci so se v bližini beltinskega stadiona pomerili v družabnih športnih igrah.

Člani Strelskega društva Gančani so petošolcem pokazali osnove streljanja z zračno puško.

Na stojnicah so lokalni pridelovalci izdelkov zdrave prehrane in predstavniki Centra za krepitev zdravja predstavili vsakdanje možnosti za zdravo življenje.

 

Koordinatorja letošnje prireditve sta bila Nives Horvat in Matej Žalig, ki je za naš portal po končani prireditvi opisal projekt in med drugim dejal: “Vseskozi so si obiskovalci ter učenci lahko ogledali stojnice, ki so jih pripravili člani Zrirap-a iz Beltinec, članice Turisičnega društva iz Gančan ter zaposleni iz Zdravstvenega doma Murska Sobota.

Poudarek prireditve je predvsem na sodelovanju, gibanju in zdravem načinu življenja, cilj projekta pa je izboljšanje medgeneracijskega sodelovanja, s poudarkom na prenosu znanja iz generacije v generacijo ter celostnem spodbujanja ukvarjanja s športom.”

M.Z.