Že 6000 podpisnikov peticije za ukinitev RTV prispevka in to le v nekaj dneh

Ali prihaja prelomni trenutek za javno televizijo (Foto: RTV:fb)

Nezadovoljstvo nad poročanjem javne RTV Slovenija je sodu izbilo dno. Rezultat: “Peticija za ukinitev prisilnega RTV prispevka!”

Peticija za ukinitev prisilnega RTV prispevka dobiva vse večjo podporo

Nezadovoljstvo nad nepopolnim in pristranskim (mnogokrat zrežiranim) poročanjem javne RTV Slo je kot kaže izbila sodu dno in povzročilo, da je samo v nekaj dneh s podpisom peticije za ukinitev RTV prispevka pristopilo že 5565 ljudi. 

Foto: slovenec.org

Spomnimo, da je pristop k podpisu peticije organiziral Inštitut dr. Antona Korošca (INAK) in časopis Slovenec. Predlagatelji se pri slednji zavzemajo za večjo pravičnost in pluralnost v vseh slovenskih medijih, ustavitev političnega aktivizma v javnih medijih in ukinitev prisilnega plačevanja prispevka. Namesto tega predlagajo prispevek, ki bi ga vsak namenil tistemu mediju, ki mu najbolj zaupa. To pa bi po mnenju predlagateljev preprečilo pristranskost in monopole v slovenskem medijskem prostoru.

Predlagatelji za večjo pravičnost in pluralnost v vseh slovenskih medijih, ustavitev političnega aktivizma v javnih medijih in ukinitev prisilnega plačevanja prispevka

Kako daleč “seže” poziv predlagateljev, katerih odziv je že rezultiral slabih 6000 podpisov, njihovo število pa vztrajno narašča, bomo poročali v prihodnjem tednu.

Sicer pa predlagatelji predlagajo obisk povezave in podpisa peticije vseh, ki se strinjajo s stališči predlagateljev na povezavi odgovornost.je ali odpoved.si.

Uredništvo