Ivanušič: DOSTOPNOST DO GOTOVINE BI MORALA BITI NAŠA PRAVICA

Osmega avgusta je Občino Razkrižje obiskal predstavnik NLB in dal jasno vedeti, da če v občini želijo bankomat ohraniti, mora občina pokriti del stroškov za delovanja bankomata.
“Predstavniku NLB sem dal jasno vedeti, da tega, da bi lokalna skupnost plačevala tovrstne storitve banki, kot župan nikakor ne podpiram, ker za to tudi ne vidim PRAVNE PODLAGE,” je na socialnem omrežju zapisal razkrižki župan Stanko Ivanušič.

(foto: S.I.)

Zahteval je, da NLB najprej odpravi POMANJKLIVOSTI V DELOVANJU BANKOMATA, na katere opozarjajo že dlje časa. Bankomat namreč večkrat tudi po nekaj dni ne dela, ponoči ni osvetljen in že od namestitve naprej ni možno plačilo položnic.

Po besedah Ivanušiča bo o nameri ukinitve bankomata še enkrat razpravljal tudi občinski svet Občine Razkrižje. Banka je kljub vsemu odpovedala pogdbeno razmerje z lastnikom objekta.

Osnovno sporočilo shoda: Želimo živeti v državi, kjer se slovenskemu obrobju ne bo samo jemalo, ampak, da želimo ohraniti dostopnost do takšnih dobrin, kot je dostopnost do gotovine v teh obmejnih krajih.

(foto: S. I.)

Dopis, ki so ga poslali NLB in državnim ustanovam, so poleg župana sopodpisali vse članice in člani občinskega sveta, na protestnem shodu pa so občani podpisovali peticijo, ki jo bo možno podpisovati pred bankomatom in v občinski upravi še nekaj naslednjih dni.

M.Z.