Žena o svojem možu, ki je v rumenem jopiču branil “čast Slovenije ob njenem 30 rojstnem dnevu in pristal za rešetkami

Foto: you tube

Je policija “oddelala” nestrokovno in bo zato nekdo odgovarjal? Se je postavila na stran sina tožilca (Jenulla), ki je le z enim ukazom uspel policiste spraviti v uporabo sile?

“Kar se je zgodilo je nedopustno!” Vir: https://nacionalnata.si/

“Spoštovani! Sem žena človeka, ki je bil včeraj okoli 19 ure na Prešernovem trgu protipravno aretiran in pridržan. Moj mož je pošteni delavec, garač. Včeraj je odšel z nekaj prijatelji na Prešernov trg z mislijo, da ima tako kot Jaša Jenull pravico na miren način izraziti svojo voljo. Da ima pravico povedati, da je takšna alternativna proslava žalitev za Slovenijo. Sama sem od doma preko facebook live prenosa spremljala dogajanje in videla, kako so jih protestniki vlekli za roke, obleke in jim hoteli izpuliti transparent. Iz posnetka je razvidno, da je moj mož (tako kot vsi ostali) miroljuben in da popolnoma upošteva ukaze policistov. Nato je Jenull preko mikrofona pozval policiste, “‘naj takoj odstranijo to neonacistično sodrgo, če ne, jo bodo odstranili oni.” Takoj po tem pozivu, so policisti na grob način pričeli porivati mojega moža in ostale s stopnic in jih pritisnili ob steno, ter jih aretirali. Ko sem to videla, sem klicala na PP Moste, kjer so me po približno 1 uri vezali v pridržalni center. Tam sem lepo in vljudni prosila, da želim slišati svojega moža in da lepo prosim, da mu dajo telefon. Operater je mojo prošnjo zavrnil in rekel, da mu ne da telefona. Razumem, da morda včeraj ni bil najboljši dan za ”protest proti protestnikom”, saj je le streljaj stran potekala izjemno pomembna proslava z eminentnimi gosti. In zadnje, kar bi potrebovali v novicah, je pretep v času proslave. Vendar imamo ”desno” usmerjeni državljani pravico izražati svoje mnenje, kot jo ima pravico izražati Jaša Jenull. Oni so imeli neprijavljen, žaljiv in potencialno nevaren protestni shod. Zakaj ni bil nihče od njih aretiran? Ali ni Jenullov poziv policiji ”odstranite jih ali pa jih bomo odstranili mi” grožnja mojemu možu in ostalim? Ali ima Jenull ekskluzivno pravico, o kateri lahko ostali le sanjamo? Kot sem že napisala – moj mož je pošten in delaven človek. Sva mlad par, še ne 30 let. Za razliko od Jenulla in večine tam prisotnih, dejansko prispevava v državni proračun in spoštujeva policijo. Vendar po včerajšnjem dnevu in po načinu komunikacije policije z menoj, je veliko ljudi izgubilo vero v policijo. Če je policija menila, da je prenevarno, da so t.i. ”rumeni jopiči” prisotni, bi jih lahko brez težav ”napodila” stran in zadeva bi bila rešena. Tako pa moramo pošteni državljani preživljati noči v zaporu, ker smo mirno izrazili svoje mnenje. In to je nedopustno.”

VIDEO posnetek, ki dokazuje reagiranje policistov na neprijavljenem in nezakonitem shodu – proslavi, kot jo imenujejo. Besede “naj takoj odstranijo to neonacistično sodrgo, če ne, jo bodo odstranili oni”, kot je zapisala žena od gospoda, ki je pristal v zaporu.

Morda je slika naslednjega: ena oseba ali več in besedilo, ki pravi »Domen Gorensek @Domen_G Policija dejansko nemudoma uboga ukaz gospoda Jenulla, sina vrhovnega državnega tožilca svetnika? Je to normalno @zimoshikata? Kot vidim te ljudje niso nič protipravnega naredili. Mirno so stali in držali transparent. So Naciji zato, ker ne nosijo rdeče zvezde in majic SFRJ? BHO/A 8 4:23 pm 26 Jun 2021 Twitter for Android«

Sicer pa so se na incident odzvali tudi vidni politiki. Tako Janša:

“Policija je pri varovanju gostov na #Slovenija30 zahtevno delo dobro opravila. Hvala, kajti slovenska država je tudi plod boja policije v Vojni za Slovenijo. Incident na Prešernovem trgu pa je treba preiskati. Kam pridemo, če bo že kar sin državnega tožilca ukazoval policiji?”

in minister za notranje zadeve Aleš Hojs:

Policija bo pripravila poročilo vezano na ukrepanje zoper rumene jopiče. So pa po moji oceni, le ti, brez potrebe prišli na Prešernov trg, saj bi lahko kulturno proslavljali na Trgu Republike. Ne meči biserov med svinje, pravi Sveto pismo in lahko bi sledili tej modrosti.”

in Zmago Jelinčič Plemeniti;

“Ko so “rumeni jopiči” protestirali proti NEPRIJAVLJENIM protestom jih je policija na zahtevo =O odstranila. Zakaj niso razgnali protestnike? Dvojna merila? Se bojijo #KUL? Kaj pa ohranjanje reda, miru in zakonov? Komu so policisti prisegli? Državi ali nevladnikom?”

pa generalni direktor Policije dr. Anton Olaj:

“Včerajšnji neprijavljeni shod na Prešernovem trgu in ukrepanje Policije (zoper skupino “rumenih jopičev”) zahteva jasne odgovore javnosti. Zadeva je v fazi razčiščevanja. Verjetno bo glede tega več znanega že v ponedeljek.”

Uredništvo