Domnevno ponaredila PCT-potrdila

Na oddelku mariborskega delovnega sodišča v Murski Soboti sta po končanih obravnavah zakonca Boris in Laura Žibrat, nekdanji inšpektor v sektorju uniformirane policije Policijske uprave (PU) Murska Sobota ter nekdanja kriminalistična inšpektorica v sektorju kriminalistične policije PU Murska Sobota po poročanju Vestnika izgubila tožbi, v katerih sta tožila bivšega delodajalca, torej Ministrstvo za notranje zadeve, zaradi izrečene izredne odpovedi. Žibratova, sicer starša poslanke Gibanja Svoboda Sare Žibrat, sta med epidemijo koronavirusa domnevno uporabljala lažni PCT-potrdili.

(foto: zajem zaslona)

Vestnik.si je prejšnji teden poročal, da naj bi bili v obeh omenjenih zadevah pred prvostopenjskim sodiščem že izdani sodbi in da se obe zadevi nahajata v pritožbenem postopku pred Višjim delovnim in socialnim sodiščem v Ljubljani. Žibratova naj bi po poročanju Vestnik.si svoji tožbi izgubila, sodba pa še ni pravnomočna.

Poleg tega sta se Boris in Laura Žibrat zaradi domnevno lažnih PCT-potrdil znašla tudi v preiskavi posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili. Zoper njiju naj bi bil že vložen obtožni akt.

Ljubljanski protestniki na kolesih so se v času epidemije znašali nad policisti, ki so skrbeli za red in skušali preprečevati širjenje virusa. Ob tem se je velika večina policistov obnašala odgovorno in se držala PCT ukrepov, Žibratova pa sta domnevno ponaredila PCT-potrdili.

Domačinom iz Ljutomera in okolice se poraja vprašanje, ali ni hčerin vstop v politiko morda povezan s poskusom vpliva na sodne postopke zoper njene starše. Kandidati Gibanja Svoboda so pred volitvami obljubljali ukinitev PCT-ukrepov in povrnitev stroškov glob, ki so jih kršitelji plačali zaradi neupoštevanja ukrepov za zamejitev epidemije.

OO Gibanje Svoboda Ljutomer (foto: FB)

Boris Žibrat je po lokalnih volitvah postal sekretar Občinskega odbora Gibanja Svoboda Ljutomer.

M.Z.