Žiga Laci, potencial črno-belih ali v odhodu med svetovne nogometne velikane?

Foto: fb (Ž.L.)

Bo Žiga Laci, 17-letnik (rojen: 20. julij 2002) iz Dobrovnika, dijak Športne gimnazije Murska Sobota in najmlajši igralec s profesionalno pogodbo v Fazaneriji postal ključni branilec črno-belih ali ga bo leto 2020 zaznamovalo z odhodom med svetovne nogometne velikane?

“S tem se sploh ne obremenjujem”, je odgovor Žige

Dejstvo namreč je, da je Žiga konec leta 2017 z NŠ Mura podpisal profesionalno pogodbo. Že takrat je bilo jasno, da je potrebno odličnega igralca, ki je tudi nepogrešljiv v slovenski reprezentanci U-19 pogodbeno zaščititi. To pa pomeni le, da zagotovo držijo vsa namigovanja in pisanja o tem, da je Žiga Laci vse bolj zaželen med svetovnimi nogometnimi velikani. Najmanj Inter, Lazio, Wolfsburg, Köln, naj bi ga ne samo spremljali ampak se že pogovarjali o možnostih “sodelovanja” z njim. Toda, za enkrat kot kaže Žiga vse skrbi o tem prepušča tistim, ki so zanj odgovorni. Jim tudi zaupa, zato lahko ostaja z glavo “v igri” in pri izpolnjevanju šolskih obveznosti. Vseeno pa za spletni portal ekipa.svet24.si odgovori: “Sem zelo ambiciozen, želim si konstantnega napredovanja in dokazovanja. Ne bojim se novih in težjih izzivov. Če bi se torej ponudila možnost za odhod v tujino, bi o tem vsekakor razmislil”.

Leto 2020 s posebnim izzivom – matura

Leto 2020 pa za Žigo zagotovo prinaša izpolnitev obveznosti opravljanja mature in zaključevanja programa športne gimnazije. Bi to lahko pomenilo, da ga bomo še več srečevali na zelenicah Fazanerije in med svojimi najdražjimi?

fb (Ž.L.)

Uredništvo