Občani so izbrali lokacijo

Na Mestni občini Murska Sobota so v želji, da prisluhnejo predlogom občanov, izvedli anketo o lokaciji postavitve drsališča v sezoni 2022/2023. Občani so se zelo množično odzvali in izbirali med Slovensko ulico in Drevoredom Martina Luthra.

Občani so v veliki večini podprli predlog, da bo drsališče 5. decembra zvečer zaživelo na Drevoredu Martina Luthra in bo obratovalo do 5. februarja 2023.

Dnevni čas obratovanja bo od ponedeljka do četrtka in v nedeljo od 10. ure do 20. ure, ob petkih in sobotah od 10. ure do 22.00 ure, tudi med prazniki in dela prostimi dnevi.

(foto: M.Z.)

Na to odločitev se je odzval tudi dolgoletni mestni svetnik in kandidat za novega soboškega župana Andrej Mešič, ki je ob tem za Pomurske novice povedal, da ga veseli tovrstni način izbire lokacije, ki se močno razlikuje od nekaterih postopkov aktualnega občinskega vodstva v preteklosti. Drsališče je namreč namenjeno ljudem, zato je prav, da imajo o lokaciji drsališča tudi možnost odločanja tako udeleženci, kakor tudi tisti, ki v neposredni bližini drsališča stanujejo. Glede na to, da je drsališče montažno, pa bi lahko razmislili tudi o možnosti postavitve na Trgu kulture, kjer je na razpolago več obstoječe gostinske ponudbe.

M.Z.