Streljanje v Lendavi

Operativno   komunikacijski  center  PU  Murska  Sobota  je  v  ponedeljek, 20.6.2022 ob 19.47 uri  prejel  obvestilo  o več strelih pred gostinskim lokalom v Lendavi. Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so  začeli  zbirati  obvestila  in opravili ogled kraja dejanja. Na podlagi opravljenega  ogleda in na podlagi zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da je  tedaj  še  neznani storilec imel v lokalu verbalni konflikt z lastnikom vozila,  nakar  je odšel  na parkirni prostor in trikrat ustrelil v vozilo oškodovanca in s kraja pobegnil.

Policisti in kriminalisti so na podlagi zbranih obvestil, opisu osumljenega in  predhodnih ugotovitev utemeljeno sklepali, da gre za 30-letnega moškega iz  UE  Maribor,  zoper katerega  so  vodili preiskavo za kaznivo dejanje nasilništva. Na podlagi zavzetih ukrepov za izsleditev storilca, so policisti in kriminalisti osumljenega prijeli istega dne ob 23.22 uri in mu odvzeli prostost.

Po  opravljeni  hišni  preiskavi dne 22.6.2022 je bil ob 18. uri priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi pripornih razlogov in ponovitve nevarnosti za kazniva dejanja Povzročitve splošne nevarnosti, Poškodovanja tuje stvari in Nasilništva.  Preiskovalni  sodnik  je zoper utemeljeno osumljenega odredil pripor.

M. Z.