Znani so evidentirani kandidati SDS iz Pomurja, ki se bodo potegovali za poslanske stolčke!

Vir:B.P.

Pomurska regijska koordinacija Slovenske demokratske stranke je na včerajšnji tiskovni konferenci v prostorih Murske Republike – Hotel Zvezda v Murski Soboti, predstavila evidentirani kandidatki in evidentirane kandidate SDS iz Pomurja, ki se bodo na bližnjih volitvah potegovali za poslanske stolčke. To so magistra Alja Domjan iz Radenec, evidentirana kandidiatka v volilnem okraju 6-Gornja Radgona, Jožica Jakob iz Beltinec, evidentirana kandidatka v volilnem okraju 5 – Murska Sobota I, Stanko Recek iz Slaveč, evidentiran kandidat v volilnem okraju 4 – Murska Sobota II, Lenart Barat iz Ljutomera, evidentiran kandidat v volilnem okraju 3 – Ljutomer ter Janez Magyar iz Lendave, evidentiran kandidat v volilnem okraju 1 – Lendava.

Uvodoma je predsednik Pomurske regijske koordinacije Karel Šoš povedal, da gre za običajne, poštene, delovne in iskrene ljudi, ki že več let delujejo v lokalni politiki in so dolgoletni člani SDS. Da gre za ljudi, ki ljubijo svojo domovino in, da bodo dali vse od sebe, da se v domovino Slovenijo vrne blaginja, spoštovanje, pravičnost, enekopravnost in poštenost.

Magistra Alja Domjan, mlada in energična Radenčanka ne želi biti le nema opazovalka. Evidentirana je v volilnem okraju 6-Radgona!

Vir:B.P.

Alja Domjan si kot mnogi Pomurci služi kruh v Ljubljani. Zase pravi, da ima zmeraj jasno postavljene cilje, da je do sebe nepopustljiva in izredno samokritična. Odseljevanje mladih, dnevno migriranje delavcev migrantov, skrb za mlade družine ter nedostojne pokojnine so jo vzpodbudile, da želi biti več, kot le nema opazovalka. Domjanova zaključi, da bo glas mladih v parlamentu.

Jožica Jakob bo kot poslanka poskrbela, da bodo Pomurci videni, slišani in uslišani! Evidentirana je v volilnem okraju 5 – Murska Sobota I!

Vir:B.P.

Jožica Jakob, diplomirana medicinska sestra je znala prisluhniti ljudem v stiski že v času, ko se je zaposlila v Onkološki bolnišnici Ljubljana. Svojo poklicno pot je nadaljevala v Splošni bolnišnici Murska Sobota, kmalu pa se bo upokojila. Ljudje je poznajo tudi kot svetnico Občine Beltinci ter dolgoletno predsednico društva AQUILA Lipovci. Pravi, da se bo njen glas slišal za takojšnjo posodobitev zdravstvenega sistema ter optimizacijo čakalnih vrst. Potencial in izzivi, ki ga premorejo Pomurci pa, da ne bodo spregledani, temveč videni, slišani in uslišani.

Janez Magyar, povlekel bom potencial, ki ga aktualni politiki niso bili sposobni! Evidentiran je v volilnem okraju 1 – Lendava!

Vir:arhiv Janez Magyar

Janez Magyar pravi, da bo uveljavljal odličen program Slovenske demokratske stranke. Kot podjetnik in lastnik podjetja Prekmurec d.o.o., ki upravlja s tremi trgovinami Hungarikum, se bo zavzemal za močno gospodarstvo. Le to je temelj za kvalitetno šolstvo, kulturo ipd. Kot poslanec pravi, da se bo povezoval tako z ljudmi, kot tudi z aktualnimi župani ter v Pomurski prostor pripeljal nujno potrebne investicije.

Stanko Recek, svetnik Občine Grad ter predsednik Gasilske zveze Grad! Evidentiran je v volilnem okraju 4 – Murska Sobota II!

Vir: www.facebook.com

Stanko Recek, prodajni svetovalec v podjetju Arcont, prihaja iz okolja, kjer so mu težave malega človeka še posebej znane. Moti ga neodzivnost obstoječe vlade do delavcev migrantov, vse bolj pa se sooča tudi z odseljevanjem mladih v sosednjo Republiko Avstrijo. Območje, na katerem je evidentiran kot kandidat za poslanca je še posebej ogroženo in razvojno zaostalo, zato pravi, da se ga bo še posebej slišalo. Toda, za uspeh pravi, je potreben sleherni glas in to ne za nove obraze.

Lenart Barat verjame, da bi življenje tako sposobnih in delovnih ljudi moralo biti boljše in kvalitetnejše. Evidentiran je v volilnem okraju 3 – Ljutomer!

Lenart Barat, učitelj na OŠ Križevci pravi, da je doživel že mnoge spremembe šolskega sistema in še vedno pogreša izobraževanje, ki bo bolj prilagojenu potrebam gospodarstva. Meni, da bi bilo potrebno več mladih spodbuditi v podjetništvo, Prlekija pa, da ima velike možnosti za razvoj, tako na področju kmetijstva kot gospodarstva. Kot zagovornik svobode, človekovega dostojanstva, pravičnosti, solidarnosti in domoljublja pravi, da se politična ignoranca do manj razvitejših mora končati.

 

Sicer pa je skupno vsem evidentiranim kandidatom, da so veliki domoljubi in neumorni borci za premikanje mej od povprečnosti.

Uredništvo