Na mestnem stadionu Fazanerija v Murski Soboti sta se danes v polfinalu pomerili ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in irskega Shelbourna.

V prvem delu srečanja so povedle igralke iz Irske, ob polčasu je bil rezultat 1:0 v prid gostujočih igralk. Domačinke so v prvem delu pokazale željo in borbenost, a kljub nekaj priložnostim niso uspele zatresti mreže irske vratarke. Izkazala se je domača vratarka Iva Kocjan, ki je uspešno ubranila večino napadov irskih igralk.

Iva Kocjan je ubranila strel z enajstih metrov (foto: M.Z.)

Drugi del so domačinke začele napadalno in tempo držale vse do konca tekme. Borbenost pred svojim golom so pokazale tudi po velikosti in “dolžini rezervne klopi” močnejše gostje. Žal Pomurkam žoge ni uspelo poslati v mrežo nasprotnic in tako je rezultat ostal nespremenjen 1:0 v korist gostujočih igralk iz Irske.

Anže Logar in Andrej Mešič (foto: M.Č.)

Kvalifikacijsko tekmo si je v spremstvu Andreja Mešiča ogledal tudi kandidat za predsednika Republike Slovenije dr. Anže Logar. Po tekmi sta oba izrazila navdušenje nad srčnostjo pomurskih deklet. “Danes se ni izšlo, a ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci po prikazani igri sodi v sam evropski vrh,” je dodal Logar.

M.Z.